הסטארט-אפ הישראלי Nucleai גיייס 6.5 מיליון דולר מחברת תרופות שוויצרית
החברה הישראלית מפתחת מערכות לגילוי סרטן הערמונית והשד בהתבסס על בינה מלאכותית וראייה ממוחשבת. ההשקעה תשמש לקידום פיתוח פלטפורמת הרפואה למחלות נוספות. בחברה הושקעו עד כה 11.5 מיליון דולר
- חברת OwnBackup גייסה 50 מיליון דולר לסיוע בהגנה על מידע בענן
- פפאיה גלובל רוכשת את הקניין הרוחני של חברת מנטש שנסגרה לאחרונה
- חברת Curv מגייסת 23 מיליון דולר
"רוב האנשים בחברה עובדים מהבית אבל המשרדים שלנו בעזריאלי פתוחים למי שרוצה לעבוד מהמשרדים.", אומר לכלכליסט, אבי וידמן ,מנכ"ל החברה. "המשקיעה החדשה חברת תרופות שוויצרית פרטית מסדר גודל בינוני. זו ההשקעה הראשונה שלה בישראל"
"אנחנו נשתמש בכסף להרחיב את היכולת לחבר בין חולים לתרופות וזה צפוי לשמש חברות תרופות ונעשה עבודה דומה עם עוד חברות תרופות בעולם", אומר וידמן. "ב-2015 אושרו לראשונה תרופות מהסוג האימיונותרפיה במיוחד בסרטני עור ומלנומה. במקרים שהם עובדים זה בצורה מופלאה אבל כיום רק 2 מעשרה אנשים מגיבים לזה היטב ואנחנו מסוגלים למדל את מערכת החיסון ולדעת מי יגיב יותר טוב לתרופות".
החברה הוקמה ב-2017 על ידי אבי וידמן , אלירון אמיר (הטכנולוג הראשי) ולוטן חורב (סמנכ"ל פיתוח) ששרתו יחד ביחידה הטכנולוגית 9900 באמ"ן. Nucleai מפתחת פתרונות בתחום סרטן הערמונית והשד. "אנחנו עובדים עם מבטחים וחברות בארצות הברית ועושים שימוש במערכת שלנו כחלק מהתהליך הניסוי הקליני לעשותו חור קליל וקצר", אומר אבי וידמן לכלכליסט.
הטכנולוגיה שפותחה ב-Nucleai מאפשרת ניתוח של מאגרי מידע (Big Data) ומידול מרחבי של הגידול הסרטני ומערכת החיסון בסביבתו בהתבסס על בינה מלאכותית וראייה ממוחשבת (Computer Vision). מידול זה מאפשר לחזות את התגובה של החולה לטיפול אונקולוגי ספציפי. ההשקעה תשמש את Nucleai לקידום פיתוח פלטפורמת הרפואה המותאמת אישית שלה והתאמתה לסוגי מחלות נוספים, ויצרה שותפות בינה ובין תאגיד התרופות השוויצרי הענק שתסייע בפיתוח הטכנולוגיה שלה.
"חברת Debiopharm הינה בעלת ניסיון של עשרות שנים בפיתוח תרופות אשר יסייע להאיץ את המחקר והפיתוח ב-Nucleai וכן את החדירה שלנו לשווקים ברחבי העולם", מסר אבי וידמן, מנכ"ל Nucleai. "ל-Nucleai יש מספר חוזים מסחריים עם חברות פארמה מובילות בתחום האימונותרפיה ועם חברות ביטוח אמריקאיות. אנחנו מתכננים להשתמש בכספים שגויסו על מנת להתאים את הטכנולוגיה שלנו לסוגי סרטן ומחלות נוספים בנוסף להרחבה משמעותית של מספר החוזים המסחריים ומצבת כח העובדים שלנו".
"הידע בו השתמשנו להסתכלות חזותית על אזורים מן האוויר ביחידות טכנולוגיות סייעה לנו להבין איך כדאי לבחון באופן חזותי רקמות כדי לאפשר למטופלים לנצח בקרב בין תאי הגידול לתאי מערכת החיסון", הוסיף וידמן. "הפלטפורמה שלנו מנתחת מאות אלפי תאים בכל ביופסיה ובוחנת את האינטראקציה בין הגידול למערכת החיסון. באמצעות כך, אנחנו יכולים להתאים את התרופה המתאימה ביותר לחולה."
"הפתרון של Nucleai מבוסס על תוכנה ובכך מאפשר לנו לפרוס במהירות את המערכות שלנו אצל לקוחותינו בחברות התרופות". מסר אלירון אמיר, סמנכ"ל התפעול של Nucleai. "זה פתרון אלגנטי לבעיה מורכבת. אין לנו צורך במעבדה ביולוגית יקרה. הפתרון שלנו מבוסס ענן ומאפשר לנו לאסוף כמויות עצומות של מידע אונקולוגי ממקורות שונים. מידע זה מאפשר גילוי של תובנות מורכבות אשר חברת פארמה יחידה אינה יכולה לגלות בעצמה".