ניצחון לאפל בבית המשפט באירופה: לא תשלם מס של 13 מיליארד יורו
הנציבות האירופית, שטענה כי ממשלת אירלנד העניקה לאפל הטבות מס לא חוקיות, ספגה מכה קשה בעקבות פסיקת בית המשפט שקבעה כי לא הצליחה להוכיח יתרון כלכלי של החברה בעקבות העסקה
- מנכ"לי אמזון, אפל, פייסבוק וגוגל יעידו בקונגרס האמריקאי בדיון על כוחן בשוק הדיגיטלי
- אפל הודיעה שוב על סגירה זמנית של עשרות חנויות בארה"ב
- חוסכת עליכם: אפל לא תספק מטען ואוזניות בערכת האייפון 12
באותו הזמן הסבירו בנציבות האירופית כי אירלנד אפשרה לאפל לשלם "שיעור מס נמוך באופן משמעותי לעומת חברות אחרות למשך תקופה ארוכה". פירוש הדבר שאפל האמריקאית שילמה ב-2003 מס חברות של 1% על הרווחים שלה באירופה, אך שיעור זה נפל ל-0.005% ב-2014.
ממשלת אירלנד ואפל ערערו על ההחלטה, כשבאפל טוענים כי ההוראה לשלם מסים בדיעבד "מנוגדת למציאות ולההיגיון". לאירלנד, אפל ולנציבות האירופית יש כעת חודשיים להחליט אם ברצונן לערער על ההחלטה הנוכחית. צעד שיעלה את המחלוקת לדיון בערכאה המשפטית הגבוהה ביותר באיחוד האירופי.
ההחלטה נגד אפל חשובה במיוחד ועומדת במרכז המאמצים של האיחוד האיופי להילחם בשיעורי המס הנמוכים שמשלמות חברות הטכנולוגיה. למסים יש כעת תפקיד חשוב אף יותר לנוכח משבר הקורונה שגרם לממשלות רבות להגדיל את ההוצאות, כך שהן זקוקות למקורות הכנסה חדשים בצורות מסים. במקביל, באירופה עובדים כבר תקופה על יצירת מס דיגיטלי שיוטל על חברות הטכנולוגיה ויבטיח שישלמו שיעור הוגן מההכנסות שלהן. בינתיים התכניות הללו נתקלו בהתנגדות עזה מצד הממשל האמריקאי, שטוען שמס מסוג זה מפלה חברות אמריקאיות.
הפסיקה של בית המשפט מהווה מכה למאמציה של מרגרט ווסטגר, הממונה על ההגבלים העסקיים באיחוד האירופי, שעמדה מאחורי ההחלטה המקורית לחייב את אפל לשלם את המסים. לפי הודעת בית המשפט, הנציבות האירופית לא הצליחה להוכיח כי אפל השיגה יתרון כלכלי בעקבות העסקה עם אירלנד.