אינסטגרם השיקה את התשובה שלה לטיקטוק: instagram Reels
אפליקציית שיתוף התמונות בבעלות פייסבוק השיקה פיצ'ר שיאפשר למשתמשים ליצור סרטונים באורך 15 שניות אותם ניתן לערוך ולהוסיף פילטרים, מוזיקה ואפקטים נוספים. הפיצ'ר החדש צפוי להיות זמין בעתיד גם לישראל
- טראמפ: לא מתנגד שמיקרוסופט תקנה את טיקטוק, אבל הממשל צריך לקבל "עמלה"
- נאדלה שוחח עם טראמפ: עסקת מיקרוסופט-טיקטוק חזרה לשולחן
- מיקרוסופט הוסיפה 95 מיליארד דולר לשוויה בעקבות המגעים לרכישת טיקטוק
"השקת הסטוריז ב-2016 היא דוגמה נוספת לפיצ'ר שנתנו את כל הקרדיט לסנאפצ'ט מבחינת המצאת הפורמט אבל אנחנו לגמרי הפכנו אותנו לשלנו", הגיב וישאל שאה (Vishal Shah), מנהל מוצר בחברה. "טיקטוק לא המציאו את פורמט הסרטונים הקצרים. הם עשו עבודה מדהימה כדי להפוך את זה למשהו שלהם, ואנחנו קיבלנו השראה מהעבודה המעולה, וכעת רוצים לשלב את זה באינסטגרם בצורה שונה".
באינטגרם השיקו בתחילה את רילס כתכנית פיילוט בברזיל בנובמבר 2019 על מנת לבדוק כיצד המשתמשים יגיבו למאפיינים השונים. השנה הורחב הפיילוט גם להודו ולמדינות באירופה.
לפי אינסטגרם אחד המאפיינים שמבדילים בין רילס לטיקטוק היא האפשרות לשתף את רילס בכל מקום: בתור הודעה פרטית לחברים או ישירות בפיד. ניתן ליצור את הסרטונים בקלות יחסית על ידי פתיחת המצלמה של אינסטגרם ובחירה ברילס. בשלב הבא יופיעו על המסך כלים שונים לעריכה, והמשתמשים יוכלו לצלם את עצמם תוך שימוש בפיצ'רים שונים של מציאות רבודה או תוך הוספת מוזיקה, והוספת אפקטים כמו שעון זמן. לאחר סיום הצילום ניתן לשתף את הסרטון בתוך רילס או בפלטפורמות האחרות שבהן מארחים באינסטגרם תכנים, כמו הסטוריז. עם זאת, אם הסרטונים יפורסמו בסטוריז הם ייעלמו בתוך 24 שעות, בכל צורת שיתוף אחרת הסרטונים ישארו מתועדים בפרופיל של המשתמשים.
אינסטגרם חתמה במקביל גם על חוזים עם חברות התקליטים הגדולות, כך שניתן להוסיף שירים מבלי לחשוש להפרת זכויות יוצרים. קטלוג המוזיקה המקיף שרילס יכולה להציע כתוצאה מכך, צפוי לספק לה יתרון תחרותי, במיוחד על פני המתחרות הקטנות יותר.
הפיצ'ר החדש יושק ביותר מ-50 מדינות, ביניהן ארה"ב, בריטניה, הודו, ברזיל, צרפת, יפן ואוסטרליה ובעתיד יגיע גם לישראל כשהוא זמין בגרסאות המעודכנות של האפליקציה למערכות ההפעלה iOS ואנדרואיד.