מכירת טיקטוק נתקלת בקשיים נוספים: חוקי ייצוא הטכנולוגיה החדשים בסין
חברת בייטדאנס, שפיתחה את אפליקציית הסרטונים הפופולרית טיקטוק, הודיעה כי תמלא אחר החוקים הנוקשים שעודכנו השבוע בסין בנוגע לייצוא טכנולוגיה אל מחוץ למדינה ובכך מקשה על מכירת פעילות האפליקציה לחברות בארה"ב
חברת בייטדאנס, שפיתחה את אפליקציית טיקטוק הפופולרית, הודיעה כי תמלא אחר החוקים הסינים החדשים לגבי ייצוא טכנולוגיה מחוץ למדינה – מה שעשוי לסבך את מכירת פעילות טיקטוק בארה"ב.
- נמאס לו: מנכ"ל טיקטוק התפטר
- טיקטוק לוקחת את טראמפ לביהמ"ש: "אין לנו ברירה - אנו מגנים על זכויות הקהילה שלנו"
- אחרי מיקרוסופט וטוויטר: גם אורקל מעוניינת לרכוש את טיקטוק
ביום שישי עדכנה סין את רשימת הטכנולוגיות הנתונות למגבלות ייצוא, זאת לאחר שהרשימה לא עודכנה מאז 2008. חברות שרוצות לייצא טכנולוגיות שנמצאות ברשימה נדרשות מעתה להשיג אישור מיוחד לכך מהממשלה, כך על פי משרד המסחר הסיני.
המגבלות החדשות נכללות גם על אלגוריתם המלצות של טיקטוק המתבסס על ניתוח מידע אשר ממליץ למשתמשים על סרטונים בהתבסס על מספר גורמים, החל מהתכנים הקודמים בהם צפו ועד למיקומם הגאוגרפי.
אחרי שסין הודיעה על תיקון הרשימה, סוכנות הידיעות הלאומית שינואה פרסמה ראיון עם קוי פאן, פרופסור באוניברסיטת סין לעסקים וכלכלה, ויועץ סחר לממשלה שהבהיר כי בייטדאנס תדרש לעבור את תהליך הרישוי החדש, לא משנה מי יהיו בעליה החדשים של טיקטוק.
אמש (א') הגיבה בייטדאנס לדברים ואמרה שהיא לוקחת בחשבון את תקנות היצוא החדשות ושהחברה תציית להן. "אנו לומדים את התקנות החדשות שפורסמו וכמו בכל עסקה בין לאומית - נמלא את התקנות הקיימות", כך אמר היועץ הכללי של בייטדאנס, אריך אנדרסן.
ההודעה של בייטדאנס כי תציית למגבלות החדשות בסין עשויה להקשות על החברה במכירת פעילות טיקטוק לחברות בארה"ב והיא תדרש כעת לאישור הממשלה בסין.
בתחילת אוגוסט הוציא נשיא ארה"ב טראמפ הוראה מנהלית שאוסרת על כל עסקה עם בייטדאנס בשטח השיפוט של ארה"ב למשך 45 ימים. ב-14 באוגוסט הוציא טראמפ הוראה נוספת שנתנה לבייטדאנס 90 יום לצאת מכל השקעותיה של טיקטוק בארה"ב. מיקרוסופט ווולמארט חברו יחדיו והגישו הצעה לרכישת טיקטוק, בעוד חברת אורקל הגישה הצעה משלה.