גוגל השיקה את אנדרואיד 11: מתמקדת בפרטיות, תקשורת ובית חכם
מערכת ההפעלה החדשה לסמארטפונים ולטאבלטים של גוגל הושקה, עם זאת כדי ליהנות ממנה כעת תידרשו למכשירים של גוגל או אחת משותפותיה: וואן פלוס, OPPO, רילמי ושיאומי, כשלא כל המכשירים תומכים בגרסה החדשה ולרוב מדובר רק בדגמי הפרימיום
אנדרואיד 11 הוכרזה כבר לפני מספר חודשים במהלך אירוע המפתחים המקוון, אך כעת גוגל הודיעה אמש (ג') רשמית על השקתה לציבור. עם זאת כדי ליהנות ממנה כעת תידרשו לסמארטפונים של גוגל או אחת משותפותיה: וואן פלוס, OPPO, רילמי ושיאומי כשלא כל המכשירים תומכים בגרסה החדשה ולרוב מדובר רק בדגמי הפרימיום. בעיקר אלה עדיין גרסאות בטא לעומת גרסת האנדרואיד לפיקסל שהיא רשמית לחלוטין.
- סמסונג נוט 20 אולטרה: מלך האנדרואיד החדש
- כך תאבטחו את הטלפון שלכם מפני פריצה של האקרים
- גוגל חושפת את אנדרואיד 11: ומה בתפריט הפעם?
הגרסה החדשה של אנדרואיד כוללת כאמור מספר חידושים שהעיקריים שבהם מיועדים להגביר את הפרטיות של המשתמשים, לשפר את יכולות התקשורת ולהוסיף יכולות שליטה על מכשירי אינטרנט הדברים ובית חכם. בגזרת התקשורת החלק המעניין העיקרי הוא המעבר של התראות בסגנון ה-Chat Heads של פייסבוק.
זאת אומרת שתוכלו להגדיר שכל אימת שתקבלו הודעה זו תקפוץ על גבי המסך של המכשיר בצורת בועה עם שמו של או תמונתו של השולח. אגב גוגל מכנה את התכונה Bubbles, אך אין לטעות, היישום מועתק לחלוטין מפייסבוק. לא יפה גוגל להעתיק מאחרים. זו תכונה שעשויה לגרום ליותר עומס קוגניטיבי מכל דבר אחר, ונצטרך להמתין ולראות כיצד היא מיושמת בפועל. התראות אפליקציות התקשורת גם זכו למיקום ייעודי, מופרד משאר ההתראות, כדי שניתן יהיה לגשת אליהם מהר יותר.
תפריט כפתור ההפעלה שקופץ עם לחיצה ארוכה שלו גם שוכלל, בנוסף לאתחול המכשיר או כיבויו, כעת יופיעו גם כל התקני הבית החכם שלכם שמחוברים למכשיר. כמו כן תוכלו למצוא כאן גם גישה מהירה לשבב ה-NFC כדי לבצע תשלום מול מסופי אשראי תואמים. זו תכונה מעניינת שכל מפעילות הארנקים האלקטרוניים ישמחו להפעיל ולהילחם על זכות ראשונים בה.
שתי תכונות מעניינות נוספות הקשורות יותר למדיה הן: מנגנון הקלטת מסך מובנה, אמנם זו תכונה שכיום רובם של היצרנים הוסיפו לממשקים שלהם באופן עצמאי, אך הוספה של התכונה לאנדרואיד כנראה תשפר את השליטה עליה ובעיקר תשדרג את חוויית השימוש בפיקסלים שעד כה לא זכו לה. גם פקדי ניגון המדיה זכו לעיצוב חדש - שדווקא מזכיר מאוד את אלה של האייפון - כעת תוכלו לשלוט בקלות באמצעי הניגון ולעבור מרמקול בלוטות' לכרומקאסט או לאוזניות בתפריט אחד. גם השליטה באנדרואיד Auto, גרסת הרכב של המערכת שופרה ותוכלו כעת גם להתחבר אליה אלחוטית בלי שימוש באפליקציות צד שלישי.
בצד הפרטיות גם כאן ישנן מספר תכונות חדשות ומעניינות. הראשונה היא האפשרות להעניק הרשאות גישה לאפליקציה לפעם אחת בלבד. זה יכול להיות שימושי למשל אם אתם צריכים לעשות שימוש באפליקציה פעם אחת בלבד או פעמים בודדות. זה יכול להיות שימושי למשל באפליקציות של אתרים תיירותיים בהם אתם מבקרים. כמו כן אפליקציה שהתקנתם אך לא עשיתם בה שימוש תקופה מסוימת תראה את הרשאותיה נשללות אוטומטית.
עדכוני האבטחה גם זכו לשיפור, מעתה כדי לדחוף אותם למכשירים השונים, לא תצטרכו להתקין עדכון מלא של אנדרואיד אלא תוכלו להסתפק בטלאי עצמו. המטרה היא לשפר את מדיניות העדכונים של היצרניות שלפעמים נמנעות מדחיפתם בגלל הצורך לבצע עדכון מלא בכל פעם, כולל פיתוח מחדש של הממשק שלהן. כמו כן אם אתם משתמשים במכשיר שלכם במשרד כחלק ממדיניות BYOD, תשמחו לדעת שכעת תוכלו להקים לכם חשבון משתמש מקצועי שייתן לכם גישה לחלק נפרד של המערכת המיועד לשימוש בעבודה בלבד. זאת אומרת שלמחלקת ה-IT של החברה בה אתם עובדים תהיה עבודה קלה הרבה יותר כדי להקשיח את הגישה למערכות השונות ולשלוט על האפליקציות שמותקנות מבלי להיכנס לחלק הפרטי של המכשיר שלכם.
כאמור את הגרסאות השונות (תזכורת בטא בלבד כך שהשימוש בהן הוא על אחריות המשתמש בלבד) ניתן להוריד בהתאם ליצרנית המכשיר בקישורים הבאים:
מכשירי OPPO מהדגמים Find X2, X2 פרו, Reno 3 ו-Reno 3 פרו
מכשירי רילמי X50 פרו
שיאומי מי 10 ומי 10 פרו
עבור יצרנים אחרים תיאלצו לחכות שהיצרן של סוג המכשיר שלכם יבצע את ההתאמות הנדרשות לממשק שלו. סמסונג התחייבה לאחרונה שכל מכשיר שלה החל ממכשירי הגלקסי 10 לסוגיו יזכה לשלוש שנים של עדכוני מערכת. המתחרה LG לעומת זאת ידועה במדיניות העדכונים הקלוקלת שלה שמונעת מהלקוחות עדכונים של יותר מגרסה אחת מעלה, מעניין אם זה ישתנה. סוני כבר התחייבה לעדכן את כל קו האקספריה החדש (והמרשים) לגרסה החדשה. יצרניות נוספות כגון נוקיה או מוטורולה, שחברות בתכנית אנדרואיד וואן, כנראה יקבלו את העדכון במהירות בחודשים הקרובים.