שמונה מוקשים שאפל דרכה עליהם בדרך לאייפון 12
אפל יצרה מוצר ששינה את עולם הסמארטפונים, אבל לא פעם גם לה זה לא הלך חלק. לקראת השקת האייפון החדש, נזכרנו באנטנה הבעייתית של האייפון 4, באפליקציית המפות הכושלת שהשיקה, בהאטת המכשירים המכוונת ובמהמורות האחרות שעברה אפל בדרך לאייפון 12
- מלחמת הסטרימינג: לא כל החברות ישרדו את הצפת התכנים
- פתחו יומנים: אירוע השקת האייפונים החדשים יתקיים ב-13 באוקטובר
- חזית נגד אפל וגוגל: מפתחות פורטנייט, טינדר וספוטיפיי קוראות לשחרור האפליקציות מהעמלות
1) "אתם לא מחזיקים נכון את המכשיר": תקלת האנטנות באייפון 4
שנת 2010 הייתה שנה דרמטית עבור אייפון ששינה את פניו מבחינה עיצובית. המכשיר, שעד כה היה מעוגל עם חזית זכוכית וגב מפלסטיק, עבר מתיחת פנים לדגם בעל קצוות ישרים עם זכוכית מקדימה ומאחורה, כשהוא עטוף סביב באלומיניום המשמש גם כאנטנה של המכשיר. הסתבר שהמנגנון החדש הזה של האנטנה יצר לא מעט בעיות קליטה, מכיוון שהמשתמשים שהחזיקו את המכשיר בכף ידם, חסמו בעצם את קליטת האנטנה. ג'ובס, שזו הייתה השקת האייפון האחרונה שלו בטרם הלך לעולמו, זלזל במבקרים ואמר שהצרכנים פשוט 'לא אוחזים נכון במכשיר החדש' אך בחברה החליטו להשיק למכשיר כיסויים נלווים שיסייעו לפתור בעיה זו.
2) כיפוף המכשיר באייפון 6
בשנת 2014 אפל החליטה להגדיל את מסכי מכשירי הדגל שלה והשיקה את האייפון 6 עם מסך בגודל 4.7 אינץ' ואת דגם האייפון 6 פלוס החדש בגודל 5.5 אינץ'. מלבד המפרט המשוכלל ושדרוג המסך והמצלמה, המכשירים החדשים הציגו עיצוב דקיק במיוחד, אולי אפילו דק מדי. לקוחות שרכשו את מכשיר האייפון 6 פלוס התלוננו כי המכשיר, שעשוי ברובו מאלומיניום, הינו רגיש מדי ללחץ והוא מתעקם בכיס. אפל טענה כי מדובר בתקלה נדירה מאוד ושהאייפון 6 הוא המכשיר שעבר הכי הרבה בדיקות אי פעם, ושוב טענה כי מדובר בצרכנים שהשתמשו באייפון בצורה לא תקינה, אך מסמכים שדלפו חשפו כי החברה ידעה כי למכשירים נטייה להתעקם בקלות, לעומת הדגמים הקודמים.
3) הקו הירוק של אפל
ב-2017 הופיעו תלונות על פס ירוק שהופיע בדגמי האייפון X . אתר TechCrunch סבר אז שמקור התקלה הוא במתח החשמלי שמגיע למסך וגרם לזרימה מוגברת של מתח למסך, מה שהוביל להצפה של פיקסלים ירוקים בצידו הימני של המסך. באותם שנים אייפון X היה למכשיר היקר ביותר שהשיקה החברה עד כה, בעלות של 999 דולר לגרסת הבסיס. באפל היו מודעים לתקלה, ואנשי התמיכה הטכנית של החברה יצרו קשר עם משתמשים שדיווחו עליה וסיפקו להם מכשיר חלופי.
4) האטה מכוונת של המכשירים
בסוף 2017 הודתה אפל במה שרבים חוו במכשיריהם – החברה האטה באופן מכוון אייפונים ישנים, במטרה לעודד את בעליהם לרכוש מכשיר חדש. החברה טענה שההאטה נעשתה כדי לספק יציבות למכשירים הישנים, אך בית המשפט, לשם התגלגלה הפרשה, הורה לאפל להתנצל ולשלם 500 מיליון דולר בהסדר פשרה. אפל גם אולצה לשדרג את מערכת ההפעלה ה-iOS כך שתאפשר למנוע את האטת המכשיר במכוון.
5) ביטול שקע האוזניות
עם השקת האייפון 7 ב-2016 יצאה אפל בהודעה דרמטית - עתיד הסמארטפונים הוא אלחוטי ועל כן ביטלה את שקע האוזניות האנלוגי. מי שירצה לחבר אוזניות חוטיות אל המכשיר יצטרך לעשות זאת דרך חיבור ה-lightning המשמש גם להטענת המכשיר. דומה שהיום כבר אי אפשר להתווכח עם ההחלטה מבחינה שיווקית - היא הפכה לסטדנרט של התעשייה והכנסות החברה לא נפגעו, אבל לפחות בהתחלה לקוחות העידו כי הם מעדיפים להישאר עם דגמים ישנים יותר של החברה ואפילו שקלו לעבור לחברות מתחרות. אפל השיקה אוזניות אלחוטיות מוצלחות - AirPods, ששינו את הדרך שבה צרכנים משתמשים באוזניות וגררו את כל המתחרים לחקות, שוב, את המהלך של אפל.
6) מחדל המפות של אפל
אחד המחדלים הזכורים ביותר של אפל שככל הנראה הביאו לפיטוריו של סקוט פורסטול, אחראי התוכנה בתחום המובייל בחברה ב-2012, היתה אפליקציית המפות מבית אפל שהושקה לראשונה יחד עם עדכון התוכנה iOS 6 למכשירי האייפון 5. שעות לאחר ששיחררה החברה באופן רשמי את עדכון התוכנה החדש שלה, ולאחר שהסירה את אפליקציית המפות של גוגל מברירת המחדל במכשיריה, החלו להופיע בעיות רבות באפליקציה החדשה, כולל עיוותים בתצלומי הלווין לצד שגיאות חמורות במפות. בין הצילומים הזכורים באפליקציית המפות הכושלת היו מגדל אייפל מעוך וכבישים מקוטעים. פורסטול פוטר לאחר שהודיע כי הוא מסרב לחתום על מכתב ההתנצלות של החברה בו המליצה למשתמשים להשתמש בינתיים בשירות המפות של גוגל ונוקיה עד שתפתור את התקלות. עד היום, למרות שחלפו מאז 8 שנים, שירות המפות של אפל לא הצליח להמריא.
7) כישלון Mobile Me שהפך ל-iCloud המצליח
ב-2008, שנה לאחר השקת האייפון הראשון, אפל הציגה שדרוג משמעותי לשירות ה-iTools שיועד למחשבי המק, והציגה את Mobile Me בעלות של 99 דולר לשנה. השדרוג כלל גיבוי מסמכים, אנשי הקשר, כתובות מייל, לוחות שנה ואפילו תמונות, על גבי שירות הענן שיכול היה להכיל עד 20 גיגה-בייט בראשיתו, ועד 200 גיגה-בייט עם השקת iCloud ב-2011. הבעיה בשירות התעוררה כבר מהרגע הראשון כשמשתמשים דיווחו על מסמכים שאבדו במהלך המעבר לענן, על תקלות סנכרון, ניתוקים ואף בעיות התחברות לכתובות מייל שסונכרנו עם השירות החדש. בעקבות הביקורת החליטה אפל לתת למשתמשים 3 חודשי שימוש ללא תשלום בשירות, כדי לאפשר לה לפתור את התקלות, מה שעלה לה לא מעט כסף עד שהעבירה את כלל משתמשיה לשרתי ה-iCloud החדשים.
8) 3D Touch שהצליח באפל ווטש ונכשל באייפון
בשנת 2015 חשפה אפל לראשונה את ה-3D Touch, אותו כינתה הדור הבא של טכנולוגיית מסכי המגע, הטכנולוגיה שהביאה לפריצת הדרך שהובילה לפיתוח האייפון. טכנולוגית 3D Touch איפשרה לא רק לזהות את כמות האצבעות הנוגעות במסך אלא גם את עוצמת הלחיצה על המסך ובכך לאפשר מנגנון נוסף של פונקציונאליות למכשיריה החדשים. השימוש הראשוני של הטכנולוגיה החדשה היה בשעון הראשון של החברה – האפל ווטש, במטרה להוסיף פונקציונאליות לשטח המסך המוגבל במכשיר. משם עברה הטכנולוגיה למכשירי האייפון 6 וה-6s שאפשרו על ידי לחיצה עדינה להציץ בתוכן האפליקציה ובלחיצה חזקה יותר להיכנס אליה. הפיתוח היה מרשים אך ניכר שלא תפס את המשתמש הממוצע. רבים חשו שמדובר בסרבול שמאלץ את המשתמש להקיש בחוזקה יתרה על אפליקציות על מנת לפתוח אותן ולא להגיע למסך הביניים. באוגוסט 2018 הודיעה החברה כי הדגמים העתידיים של החברה, קרי סדרת האייפונים XR האייפון Xs, ה-Xs מקס יחד עם האייפון 11 וה-11 פרו לא יכללו את הטכנולוגיה שאפל מיהרה להתגאות בה והיא הוחלפה על ידי פידבק המגע של מנוע ה-Taptic Engine החדש שלה.
הסיקור המלא של השקת האייפונים החדשים יתקיים בלייב בטלגרם של כלכליסט טכנולוגיה .