בלעדי לכלכליסט
חברת הדפוס המתקדם מאסיבית חתמה עסקה בכ־80 מיליון דולר
חברת ההדפסה בתלת־מימד חתמה על הסכם למכירת עשרות מדפסות בשנה לקבוצת ביסה האיטלקית. השתיים גם יפתחו וימכרו במשותף מוצר חדש. בזכות ההסכם יוחזרו לעבודה כל עובדי מאסיבית שהוצאו לחל"ת
חברת מאסיבית הישראלית, למדפסות תלת־מימד בפורמטים גדולים, תספק מדפסות לחברה האיטלקית Biesse Group, כך נודע ל"כלכליסט". שווי העסקה לא פורט אך על פי הערכות היא תיצור לחברה הישראלית הכנסות של בין 60־80 מיליון דולר בחמש השנים הקרובות. ההסכם בין החברות נחתם במסגרת ביקור שערך שר החוץ האיטלקי, לואיג'י די מאיו, בישראל.
- הדפיסו למבורגיני בתלת מימד, והופתעו לקבל את 'הדבר האמיתי'
- מטריקס רוכשת את השליטה בחברת הדפסות ב-49.85 מיליון שקל
- דנית פלג: "לשנות את תעשיית האופנה מהיסוד"
"אנחנו מצפים למכור דרך החברה האיטלקית בין 20־40 מכונות בשנה כאשר כל מכונה נמכרת במאות אלפי דולרים", מספר ארז צימרמן, מנכ"ל מאסיבית. "במקביל נפתח ביחד עם החברה האיטלקית מוצר שישלב בין טכנולוגיית התלת־מימד שלנו למערכות העיבוד השבבי (CNC) שלה. המוצר החדש שייצא בעוד כשנה יימכר בעלות גבוהה יותר מהמערכת הנוכחית שלנו".
חברת מאסיבית הוקמה ב־2013 על ידי בוגרי תעשיית הדפוס בישראל בראשות גרשון מילר, שעמד מאחורי הקמת חברת אובג'ט. החברה מתמחה בהדפסת תלת־מימד במהירות גבוהה עם יכולת לבצע הדפסות של גופים גדולים ביותר עם חומרים מורכבים. לדברי צימרמן, החברה מכרה עד כה כ־150 מכונות בעולם בין היתר בארה"ב, סינגפור, קוריאה ויפן."ההסכם החדש הוא משמעותי מאוד עבורנו ומהווה אבן דרך חשובה".
בתחילת משבר הקורונה הוציאה מאסיבית לחל"ת חלק גדול מעובדיה, ובחודשים האחרונים החזירה לאט לאט את חלקם עבודה. על פי החברה, עד סוף השנה, ובזכות ההסכם החדש , יחזרו כולם לעבודה. החברה מעסיקה כיום כ־60 עובדים בישראל ועוד 11 בארה"ב, אירופה ואסיה. מטה החברה ממוקם בלוד. מאסיבית, גייסה עד היום כ־30 מיליון דולר, ובין החברות שהשקיעו בה חברת הדפסות התלת־מימד סטרטסיס.
תעשיית התלת־מימד נקלעה למשבר בתקופת הקורונה, הן בגלל שפחות מוצרים הודפסו בעולם והן בשל הסגר שהוטל על מפעלי דפוס רבים. ההסכם החדש של מאסיבית מהווה בשורה מעודדת לחברה הישראלית ולתעשייה בכלל. רוברטו סלצ'י, מנכ"ל Biesse Group , אמר: "אנו מבצעים היום את הצעד הראשון לקראת דרך חדשה ורווחית לחדשנות. אנו שואפים להרחיב את גבולות החברה שלנו. שיתוף הפעולה התאפשר בזכות המומחיות הפנימית שלנו וגם בזכות היכולת שלנו להסתכל כלפי חוץ".