ארבעים מדינות בארה"ב רוצות לתבוע את פייסבוק: הפרה חוקי הגבלים עסקיים
הסעיף העיקרי בתביעה, שתוגש כנראה כבר בשבוע הבא, יתייחס לאסטרטגיית הרכישה של הרשת החברתית, שקונה מתחרות פוטנציאליות על מנת לחסל את האיום על מעמדה
- פייסבוק חוששת מהרגולטור ומשנה את שמו של מטבע הקריפטו שלה
- תביעות חדשות נגד גוגל ופייסבוק בארה״ב: ניצלו לרעה את כוחן בכלכלת האינטרנט
- מכה לגוגל ופייסבוק: בריטניה תאכוף חוקי תחרות חדשים כדי להגביל את פעילותן
אם תוגש, תהיה זו התביעה הגדולה השנייה שתוגש השנה נגד אחת מענקיות הטכנולוגיה, לאחר שבאוקטובר הגיש משרד המשפטים האמריקאי תביעה נגד גוגל.
לפי אחד המקורבים, יותר מ-40 מדינות בארה"ב מתכוונות להצטרף לתביעה, אותה מובילה מדינת ניו יורק. אולם שמות המדינות לא נחשפו. מפייסבוק סרבו להגיב לדיווח. גם דובר משרד התובעת הכללית בניו יורק לא מסר תגובה.
מנהלי ועדת הסחר הפדרלית (FTC) עשויים להחליט גם הם על הגשת תביעה דומה בבית משפט מחוזי, אך בשלב זה לא ידוע אילו האשמות בדיוק יופיעו בתביעה של המדינות. אחת התלונות העיקריות נגד פייסבוק היא נגד האסטרטגיה שלה לרכוש חברות קטנות שעלולות להפוך למתחרות, לרוב במחיר מופרז, על מנת לחסל בשלב מוקדם את התחרות נגדה. דוגמאות לכך הן, למשל, רכישת אינסטגרם ב-2012 ורכישת ווטסאפ ב-2014.
מנכ"ל פייסבוק, מארק צוקרברג, טען לאחרונה בפני הקונגרס האמריקאי כי לחברה יש מגוון מתחרות, כולל ענקיות טכנולוגיה אחרות. הוא הגן על רכישות שנויות במחלוקת, כמו ווטסאפ ואינסטגרם, בטענה שהפלטפורמה של המדיה החברתית מסייעת להן להתרחב ולהפוך מחברות קטנות ולא משמעותיות למעצמות.
משרד המשפטים וה-FTC החלו בשנה שעברה שורה של חקירות נגד ארבע חברות הטכנולוגיה הגדולות, שכוללות גם את אמזון ואפל. זמן קצר לאחר מכן החלה חקירת התובעים הכלליים נגד גוגל ופייסבוק.