מכה לגוגל ופייסבוק: בריטניה תאכוף חוקי תחרות חדשים כדי להגביל את פעילותן
רשות התחרות הבריטית תפעיל מחלקה ייעודית בעלת סמכויות להשעות, לחסום ולבטל החלטות של ענקיות הטכנולוגיה ואף להטיל קנסות. גוגל ופייסבוק שולטות בפרסום המקוון בבריטניה והרוויחו כ-80% מ-14 מיליארד הפאונד שהמפרסמים הוציאו ב-2019
בריטניה תשיק בשנה הבאה חוקי תחרות חדשים במטרה למנוע מגוגל ומפייסבוק לנצל את הדומיננטיות שלהן בשוק כדי לדחוק החוצה חברות קטנות ולפגוע בלקוחות.
- גוגל הופכת את אפליקציית התשלומים שלה לבנק מבוסס מובייל
- כבר לא בחינם: גוגל Photos תחל לגבות תשלום חודשי לאחסון בלתי מוגבל בענן
- השימוע של מייסדי טוויטר ופייסבוק: שוב מתקפה על ענקיות הטכנולוגיה
החוקים החדשים יאכפו על ידי מחלקה ייעודית בתוך רשות התחרות והשווקים (CMA). המחלקה תתחיל לפעול באפריל וייתכן ותקבל סמכויות להשעות, לחסום ולבטל החלטות שמקבלות חברות הטכנולוגיה ואף להטיל קנסות.
ברשות טענו כי יש צורך בחוקים חדשים ומעודכנים. לפי הנתונים שאספו, גוגל ופייסבוק שולטות בפרסום המקוון והרוויחו בסביבות 80% מ-14 מיליארד הפאונד שהמפרסמים הוציאו ב-2019.
שתי החברות האמריקאיות מסרו בתגובה כי הן מחויבות לעבוד בשיתוף עם הממשלה הבריטית והרגולטורים בנוגע לתחום הפרסום המקוון, כולל הענקת יותר שליטה למשתמשים על המידע האישי שלהם והפרסומות שהם מקבלים.
שר הדיגיטל הבריטי אוליבר דאודן אמנם נחשב כתומך בחברות הטכנולוגיה, אך אמר כי ישנה הסכמה שריכוז הכוח בידי מספר קטן של חברות פוגע בצמיחה, מפחית את החדשנות ובעל השלכות שליליות על אנשים ועסקים שמסתמכים עליהן. "הגיע הזמן להתמודד עם זה ולקדם עידן חדש של צמיחה טכנולוגית", אמר.
במסגרת החוקים החדשים החברות יצטרכו לפעול יותר בשקיפות לגבי האופן שבו הן משתמשות במידע של הלקוחות. כמו כן ייאסר עליהן להטיל הגבלות שמקשות על שימוש בפלטפורמות מתחרות. לפי הודעת הממשלה, החוקים החדשים גם יתמכו בתעשיית החדשות ויאזנו מחדש את מערכת היחסים בין המו"לים והפלטפורמות.
מוקדם יותר השבוע הודיעו ב-CMA כי הם בוחנים האם תלונה שהוגשה נגד גוגל מצריכה פתיחת חקירה רשמית. לפי התלונה שהגישה קואליציה של חברות טכנולוגיה והוצאה לאור, גוגל שינתה את דפדפן כרום כדי להעניק לעצמה יותר שליטה על המפרסמים.