בלעדי לכלכליסט
על רקע פריצת הסייבר: המדינה בוחנת מחדש את ההתקשרות עם שירביט
שירביט היא אחת המבטחות של ביטוחי הרכב של עובדי המדינה, בני משפחותיהם וגמלאי השירות הציבורי; כעת, החשב הכללי באוצר בוחן את התקשרות המדינה עם החברה, על רקע גניבת פרטי מבוטחיה
החשב הכללי באוצר בוחן את התקשרות המדינה עם שירביט, על רקע אירוע פריצת הסייבר לשרתי החברה וגניבת פרטי מבוטחיה, רבים מהם עובדי מדינה. "אנו רואים את האירוע בחומרה ועוקבים אחר ההתפתחויות בנושא וממצאי הגורמים המפקחים", מסר האוצר ל"כלכליסט". "החלטות יתקבלו בהתאם לממצאים ובכפוף לכל דין".
- "הסנקציות שחוק הגנת הפרטיות מאפשר להטיל לא מרתיעות מספיק"
- המדינה כשלה בטיפול בסייבר והחברות ממציאות מתקפות טרור
- שירביט חשפה בביהמ"ש: נציגי השב"כ יושבים בחמ"ל החברה
שירביט היא אחת המבטחות של ביטוחי הרכב של עובדי המדינה, בני משפחותיהם וגמלאי השירות הציבורי. החברה זכתה בעבר במכרזים שפרסמה המדינה לביטוח חלק מהרכבים של העובדים. במכרז האחרון ל־2021 זכו שירביט והראל, ול"כלכליסט" נודע כי פוטנציאל הרכבים ששירביט יכולה לבטח במסגרת המכרז מגיע ל־36 אלף.
אתמול שלח יוסי איצקוביץ, סגן בכיר לחשב הכללי, מייל לכל חשבי משרדי הממשלה: "אירוע דליפת המידע בשירביט נמצא כעת תחת בדיקה ופיקוח של רשות שוק ההון ומערך הסייבר הלאומי. ועדת המכרזים באגף החשב הכללי עוקבת באופן שוטף אחר ההתפתחויות בנושא. בשלב זה אנו ממתינים לתוצאות הבדיקה של הגורמים המוסמכים ולהנחיות רשות שוק ההון ככל שיהיו. לאור האמור לעיל ובהתאם להתפתחויות נעדכן בימים הקרובים כיצד לנהוג בכל הנוגע להמשך הפעילות מול חברת שירביט".
במכרז לביטוח 60 אלף רכבים בהיקף כספי של כ־300 מיליון שקל זכו כאמור הראל ושירביט, ולפי תנאי המכרז כל אחת מהחברות מבטחת סוגי רכב מסוימים. הביטוח מתחדש ב־1 בינואר 2021, ובימים אלו עובדי המדינה קיבלו הודעות לחידוש הביטוח. מאז תחילת אירוע פריצת הסייבר לשירביט עובדי מדינה שרכביהם משויכים לשירביט חוששים לשלוח את המסמכים ולהצטרף לביטוח. ל"כלכליסט" הגיעו פניות של עובדי מדינה שתהו אם המדינה מעמידה עבורם אופציה אחרת לביטוח הרכב בתנאים מיוחדים לעובדי המדינה. משרד האוצר קיים את המכרז אבל כל עובד מדינה משלם את הביטוח בעצמו.