הסכם קיבוצי חדש בבזק לתקופה של חמש שנים: עד 80 עובדים יפרשו בכל שנה
החברה תעניק לעובדים מענק חתימה בסכום כולל של 40 מיליון שקל, עלות ההסכם כולו - כ-65 מיליון שקל; ההסכם נחתם בעיתוי רגיש, על רקע כוונת משרד התקשורת להפחית את תעריפי הטלפוניה בבזק במהלך שיפגע בהכנסותיה בסכום הנאמד ב-390 מיליון שקל בשנה
חברת בזק, ועד העובדים וההסתדרות חתמו היום (ב') על חידוש ההסכם הקיבוצי, לראשונה תחת בעלי השליטה החדשים בחברה, ביקום ודוד פורר. עלות ההסכם נאמדת ב-65 מיליון שקל, אותם החברה צפויה לרשום בדוחותיה הכספיים לרבעון הרביעי של שנת 2020.
ההסכם יחול על כ-5,300 עובדי החברה ויהיה בתוקף עד סוף 2025. הוא שומר על זכויות העובדים וכולל בין היתר תוספות שכר. לפי ההסכם, בזק תעניק לעובדים מענק חתימה בסכום כולל של 40 מיליון שקל. את המענק, שיינתן באפריל 2021, יקבלו עובדים עם ותק של לפחות שנה בחברה ועובדים שעתיים עם ותק של לפחות 5 שנים.
- תיקון דוחותיה של בזק לאחור: הפחתה של 150 מיליון שקל ברווח הנקי מ-2017
- האיום על בזק יגדל, התחרות על הצרכן לא
- באיחור של 17 שנה, הרווחיות העודפת של בזק נחתכת
כמו כן, ההסכם מעניק לעובדים רשת ביטחון לפרישה מוקדמת עד סוף 2026, תוך צמצום של כ-75% במכסות הפרישה של העובדים. במסגרת הסדרי הפרישה תהיה החברה רשאית, על פי שיקול דעתה, לסיים את עבודתם של עד 80 עובדים קבועים בכל שנה, וזאת בנוסף למכסת פרישה של כ-300 עובדים קבועים שנותרה מההסכם הקודם, אשר החברה תוכל לסיים העסקתם בסוף תקופת ההסכם.
ההסכם נחתם בעיתוי רגיש, על רקע שימוע שפרסם משרד התקשורת בשבוע שעבר, במסגרתו יופחתו תעריפי שירות הטלפון הביתי הנייח ברשת בזק, במהלך שיפגע בהכנסותיה ממגזר זה בסכום של כ-390 מיליון שקל בשנה. מאידך, נחתם ההסכם על רקע התנעה מחודשת של פרויקט הסיבים האופטיים של החברה.
ההסכם, אליו הגיעו הצדדים לאחר משא ומתן שארך כשנה, נחתם במעמד יו"ר ההסתדרות ארנון בר-דוד, מנכ"ל בזק דודו מזרחי, יו"ר הסתדרות עובדי המדינה ומחזיק תיק בזק אריאל יעקבי, סמנכ"ל משאבי אנוש בבזק אהוד מזומן ויו"ר ועד העובדים שלמה כפיר, שצפוי לפרוש בשנה הבאה. הליווי המשפטי להסכם ניתן על ידי עו"ד הילה גבר מהלשכה המשפטית באגף לאיגוד מקצועי של ההסתדרות, היועץ המשפטי של בזק עו"ד אמיר נחליאלי ועו"ד אלעד מורג מטעם ארגון העובדים.