$
חדשות טכנולוגיה

משבר עולמי? את 2020 ענקיות הטכנולוגיה ירצו דווקא לזכור

בזמן שמשבר הקורונה הכה קשות בענפים רבים בכלכלה העולמית, שבע חברות הטכנולוגיה בעלת השווי הגדול ביותר בארה"ב - אפל, מיקרוסופט, אמזון, אלפבית, פייסבוק, טסלה ואנבידיה - הוסיפו 3.4 טריליון דולר לשוויין. בכמה גדל השווי של כל חברה, ומה הסיבות לכך?

סוכנויות הידיעות 18:1801.01.21
שנת 2020 הייתה טובה במיוחד לחברות הטכנולוגיה הגדולות. שבע חברות הטכנולוגיה בעלות השווי הגבוה ביותר בארה"ב – אפל, מיקרוסופט, אמזון, אלפבית, פייסבוק, טסלה ואנבידיה – הוסיפו בשנה החולפת 3.4 טריליון דולר לשווי שלהן, על רקע המגפה העולמית משתוללת והמשבר הכלכלי הכבד.

 

הודות לשירותים והמוצרים שהחברות מציעות, כולל מכשירי האייפון, שירות שיחות הוידיאו Teams של מיקרוסופט, פלטפורמת המסחר המקוון של אמזון ודואפול הפרסום המקוון של פייסבוק וגוגל, החברות צלחו את משבר הקורונה בלי בעיות. גם חקירות ממשלתיות סביב כוחן לא פגעו בדומיננטיות שלהן.

 

במקביל, המניה שעלתה בשיעור הגבוה ביותר השנה היא טסלה, שהשווי שלה זינק פי 9 בשנה החולפת. בעקבות זאת, שווי השוק של יצרנית המכוניות החשמליות עלה מ-76 מיליארד דולר בתחילת השנה ל-669 מיליארד דולר ביום חמישי - היום האחרון של 2020. על אף סגירות מפעלים בשל הקורונה, טסלה הצליחה לספק מספר שיא של מכוניות ברבעון השלישי.

 

מייסד ומנכ"ל טסלה אלון מאסק מייסד ומנכ"ל טסלה אלון מאסק צילום: גטי

 

 

בדומה, יצרנית השבבים אנבידיה, הכפילה את השווי שלה ב-2020, וסיימה את השנה עם שווי של 323 מיליארד דולר שהפכו אותה לחברת הטכנולוגיה עם השווי השביעי בגודלו. מעבדי הגרפיקה למכשירי גיימינג שמייצרת החברה נמכרו במהירות, כך שהחברה התקשתה לעמוד בביקוש. השנה המוצלחת של אנבידיה כללה גם את רכישת יצרנית השבבים ארם הולדינגס בספטמבר מסופטבנק תמורת 40 מיליארד דולר – זו הייתה העסקה השנייה בגודלה של חברת טכנולוגיה אמריקאית השנה. עם זאת, הרגולטורים הסינים עדיין עלולים לחסום את העסקה.

 

אולם המנצחת מבחינת העלייה בשווי השוק היא חברת אפל, שהשווי שלה עלה בקרוב לטריליון דולר לאחר שהמניה טיפסה ב-81%. השווי של אמזון עלה ב-710 מיליארד דולר. ענקית המסחר המקוון הרוויחה מהעלייה במכירות המקוונות לנוכח הסגרים שהוטלו. השווי של מיקרוסופט עלה ב-480 מיליארד דולר, השווי של אלפבית עלה ב-268 מיליארד דולר ושל פייסבוק ב-193 מיליארד דולר.

 

עליות השווי הללו באות לידי ביטוי גם בשווי ההון הפרטי של המייסדים והמנכ"לים הבכירים. כך למשל, מייסד ומנכ"ל אמזון ג'ף בזוס חיזק את מעמדו כאיש העשיר בעולם, ואילו מייסד ומנכ"ל טסלה אלון מאסק טיפס למקום השני. אחריו מדורגים ביל גייטס, מייסד מיקרוסופט ומארק צוקרברג מפייסבוק. בעשירייה הראשונה מדורגים גם מייסדי גוגל לארי פייג' וסרגי ברין ומנכ"ל מיקרוסופט לשעבר סטיב באלמר.

x