טסלה תובעת עובד לשעבר: גנב סודות מסחריים
חברת הרכב החשמלי טוענת כי המהנדס אלכס חטילוב גנב קוד וקבצים השייכים לתוכנה שפיתחה, וכן שמחק ראיות לכך לאחר שצוות הביטחון שלה זיהה זאת; חטילוב טען מנגד שהעלה "בטעות" את הקבצים לחשבון הדרופבוקס שלו
טסלה תובעת מהנדס תוכנה לשעבר של החברה בשם אלכס חטילוב (Alex Khatilov) בטענה שגנב סודות מסחריים והפר את חוזהו.
- מחירי טסלה בישראל נחשפים: כמה צפוי לעלות דגם טסלה 3?
- מאסק: אתרום 100 מיליון דולר לטכנולוגיה הטובה ביותר ללכידת פחמן דו חמצני
- מרצדס ופורשה השיקו חשמליות חדשות שהולכות על הראש של טסלה
החברה מאשימה את חטילוב בגניבת קוד וקבצים מ-WARP Drive, מערכת תוכנת שטסלה פיתחה כדי שתבצע עבורה באופן אוטומטי מגוון תהליכים עסקיים הקשורים בייצור ומכירת כלי הרכב שלה. היא מאשימה את חטילוב גם במחיקת ראיות לכאורה, לאחר שצוות הביטחון של החברה התעמת איתו בנושא.
חטילוב נשכר כדי לעזור לצוות בקרת האיכות של טסלה ליצור תוכנה שתוכל לבצע משימות או תהליכים עסקיים שקשורים לסביבה, לבריאות ולבטיחות. על פי התביעה, הוא החל לעבוד בחברה ב-28 בדצמבר 2020, וכמעט מיד החל להעלות קבצים ופרוטוקולים (שהיו כתובים בשפת התכנות פייתון) לחשבון הדרופבוקס שלו. טסלה הטיחה בו את ההאשמות לראשונה ב-6 בינואר.
החומרים שגנב חטילוב לכאורה עשויים לחשוף בפני מתחריה של טסלה "אילו מערכות היא תופסת כחשובות ובעלות ערך לאוטומציה – ומהוות מפת דרכים להעתקה של חדשנותה של טסלה", כך מסרה החברה.
זו אינה הפעם הראשונה שטסלה תובעת או מאשימה עובד לשעבר שלה בגניבה מסחרית. היא תבעה בעבר את גואנגז'י קאו (Guangzhi Cao) בטענה שהעתיק את קוד המקור של פרויקט Autopilot לחשבונו הפרטי בסוף 2018. המקרה הזה עדיין נידון בבית המשפט. החברה תבעה גם עובדים לשעבר שלה שעברו לחברות רכבים אוטונומיים וחשמליים אחרות, כמו ריביאן וזוקס, בטענה לגניבת קניין רוחני לכאורה.
בתביעתה החדשה חשפה טסלה שרק 40 מתוך 50 אלף עובדי החברה עובדים בצוות בקרת האיכות שלה, ששכר את חטילוב, וכן שהוציאה "קרוב ל-200 שנות עבודת אדם" כדי לפתח את הקוד שנגנב.
חטילוב אמר מצידו לניו יורק פוסט שהקבצים הגיעו לחשבון הדרופבוקס שלו "בטעות". לדבריו, הוא ניסה לגבות תיקיה במחשב האישי שלו, ובלי כוונה העביר אותה לדרופבוקס.