$
ועידת המובייל 2013
ועידת המובייל ראש ידיעה

mobile 2013

נעם לניר: "המרתי את דתי לאייפון"

היזם ואיש העסקים סיפר בוועידת Mobile 2013 כיצד גילה את הפוטנציאל האדיר של עולם האפליקציות: "מדובר בשוק של 80 מיליון דולר ביום"

מיכל פופובסקי 11:1915.10.12

היזם ואיש העסקים הישראלי נעם לניר (40) סיפר הבוקר (ב') בוועידת Mobile 2013 של "כלכליסט" ומכון היצוא. כיצד "המרת הדת" שעשה לא מזמן מבלאקברי לאייפון גרמה לו להבין את הפוטנציאל האדיר שקיים בעולם האפליקציות.

 "הייתי מכור לבלקבארי – מבחינתי זו היתה דת, זהות לאומית ואישית. כל העובדים שלי היו חייבים לעבוד עם בלאקברי ולהיות מחוברים למסנג'ר שלו 24 שעות ביממה. מי שעבר לאייפון נחשב בעיניי למי שעזב את הארץ או המיר את דתו".

 

לניר, שסיפר שהבין הבוקר תוך כדי נסיעה על אופניים עד כמה חשובים הדברים שיש לו לומר לקהל הכנס, נסע במרץ האחרון עם בנו לחופשת סקי, שבה מלצר במסעדה הוריד לאייפון של הבן אפליקציה ב-99 סנט שמראה באילו מקומות, באיזה גובה ובאיזו מהירות גלש הבן.

 

"כשפספסנו את המעלית האחרונה באתר הסקי והשתמשנו באפליקציה, זה היה שובר שוויון", הכריז. "באותו לילה היה לי קשה להירדם, הבנתי שאני הולך להמיר את דתי ולהחליף זהות. התרגלתי לאייפון הרבה יותר מהר משיכולתי לתאר לעצמי. תוך פחות מ-24 שעות הבנתי שיש שם עולם שלם שהוא מעבר לכל מה שיכולתי לצפות".

 


 

לניר ציין את המאפיינים המשותפים לשלושת העסקים שהקים ויזם: "זיהיתי צורך, צמתים בדרך, למדתי והשתדלתי לעשות מעט יותר טוב. לשכלל את השיטות". לדבריו, "כשאני מסתכל על האייפון, אני רואה המון אפליקציות. מורידים 330 מיליארד אפליקציות בשנה וזה עולה בקצב אקספוננציאלי".

 

אבל על מנת להצליח, טוען לניר, יש לשים דגש על Retention (שמירה). "השימוש הממוצע פר אפליקציה הוא נמוך והניסיון של המפתחים להגיע לצרכנים הוא המלחמה", אמר לניר. לדבריו, מדינת ישראל הצטיינה לא בהמצאת הפייסבוק הבא, הגוגל הבא או אפילו הנוקיה הפינית הבאה, אלא במוצרי נישה, ובפתרונות ממזריים שהצליחו לייצר הרבה כסף. "אני מחפש אפשרות למוניטיזציה (הפיכת תנועה לכסף, מ"פ) דרך הפצה של אפליקציות ו-retention של המשתמשים במטרה להעלות את השווי של האפליקציות. אם אפליקציה שווה בממוצע דולר, מדובר בשוק של 80 מיליון דולר ביום.

 

בסיום פנה לניר למה שהוא מכנה "חוכמת ההמון שנמצאת פה" וביקש שאם מישהו מהנוכחים באולם מרגיש שהוא שייך לחזון הזה, שישלח לו אימייל. "אני מקווה שבעתיד נוכל להצליח ביחד", אמר.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x