ה-FDA אישר לשימוש בארה"ב את מכשיר הקרדיוסנסי של שחל טלרפואה
המכשיר, פרי פיתוח ישראלי, מאפשר העברת נתוני אק"ג בכל מקום בעולם, מהמנוי למוקד הרפואי, באמצעות טכנולוגיה דיגיטאלית סלולארית. בישראל כבר משמש המכשיר אלפים ממנויי החברה
ה-FDA, מינהל המזון והתרופות של ארצות הברית, אישר לשימוש מכשיר ישראלי לשידור אק"ג בטכנולוגיה סלולארית, הנקרא CardioSen'C (קרדיוסנסי), שפותח על ידי חברת שחל טלרפואה. המכשיר הנו פרי פיתוח של כשלוש שנות מחקר ומהווה את הדור הבא של מכשירים לשידור אק"ג מרחוק.
אישור
מכשיר הקרדיוסנסי מאפשר העברת נתוני אק"ג - Electrocardiogram - רישום הפעילות החשמלית של הלב, באופן מלא, ישירות מהמנוי למוקד רפואי מכל מקום בארץ ובעולם, כאשר החידוש המשמעותי ביותר במכשיר, הוא בכך שהוא מעביר את שידור אותות האק"ג באמצעות טכנולוגיה דיגיטאלית סלולארית. כתוצאה מטכנולוגיה זו, האותות המועברים נקיים יותר ואינם מכילים רעשי סביבה, דבר המאפשר ניתוח מהיר ומדויק שלהם.
בעיצוב המכשיר הושם דגש על הנדסת אנוש מתקדמת, שימוש קל ונטול מאמץ באמצעות מתן הנחיות קוליות ובקרת שידור כפולה, המאפשרת משיכת נתונים ישירות מהמוקד הרפואי באופן מהיר.
איקי אלראי, סמנכ"ל מחקר ופיתוח בשחל אמר: "זו גאווה של ממש, לקבל הכרה אמריקאית על מכשיר פרי פיתוח ישראלי. אנחנו גאים להיות מביאי הבשורה, אשר רותמים את הטכנולוגיה הסלולארית לטובת הצלת חיים"
חברת שחל הוקמה בשנת 1987 על ידי יורם אלראי ואלון שליו כחברת טלרפואה, המנהלת עבור מנוייה רשומה רפואית אישית-ממוחשבת, המתעדכנת באופן שוטף. החברה מפעילה מוקד רפואי למענה מיידי של 24 שעות ביממה הקולט שידור נתונים רפואיים באמצעות הטלפון ומאפשר נקיטת פעולות מיידיות יעילות בהתאם לנהלים הרפואיים. לאחר אבחון קליני (אנמנזה) וניתוח הנתונים המועברים למוקד באמצעות מכשירים רפואיים שבבית הלקוח, מנחה הצוות הרפואי את המנוי.
במקרה וצוות המוקד הרפואי מגיע למסקנה שיש צורך בהזנקת ניידת שחל לטיפול נמרץ, עובר המידע הרפואי הנדרש לצוות שבניידת.