$
תיירות

רומנו: "ייתכן ואמריקאים יחששו לצאת כעת לחופש"

מנכ"ל אל על מעריך שהמשבר הכלכלי לא יפגע בכמות הנוסעים העסקיים מארה"ב לישראל, אולם תמשיך ההיחלשות לגבי נוסעי הפנאי. מנכ"ל יאט"א בישראל צופה גם כן השפעה על תחום התעופה

יסמין גיל 19:2517.09.08

מנכ"ל אל על, חיים רומנו, הגיב על ההשפעה הצפויה של המשבר הפיננסי בארה"ב על ענף התעופה והתיירות הנכנסת מארה"ב. רומנו מעריך שלא תהיה פגיעה בנוסעים העסקיים מארה"ב לישראל, אולם לגבי נוסעי הפנאי "האווירה תהיה פחות נעימה לנסיעות, לחופשים, ייתכן ואנשים יחששו לצאת לחופש כשאין

ביטחון במקומות העבודה שלהם. אנחנו כבר תקופת מה רואים שיש היחלשות מסוימת של התנועה מצפון אמריקה".

 

קובי זוסמן, מנכ"ל יאט"א (ארגון חברות התעופה הבינלאומי) בישראל, אומר כי "למרות שעל פניו נראה שאין קשר ישיר בין התעופה לבנקאות, בסופו של דבר מי שמאכלס את המטוסים אלו אנשי עסקים ואנשים פרטיים, ולכן צפויה השפעה גם על ענף התעופה. נקודת ההתחלה של הענף גם ככה נמוכה בתקופה זאת, בשל משבר הסאב פריים בארה"ב ומחירי הדלק, והענף עדיין בסכנה החמורה ביותר שידע מאז ימי משבר הדלק של 1973. תעשיית התעופה היא לא נקודתית במדינה מסוימת, אלא גלובלית, וכשיש משבר כלכלי גלובלי - למרות שאנו נוטים לראות בו משבר בנקאי - זה משפיע על תעשיות רבות".

 

שמוליק שי, משנה למנכ"ל חברת מלונות אפריקה ישראל, ששוהה בארה"ב בימים אלה ונפגש עם סוכני תיירות בשיקגו ובניו יורק, אומר: "האנשים עם הראש באדמה. סוכנים שתמיד הגיבו באופטימיות לגבי הבאת תיירים לארץ, מדברים במשך כל השיחה על הפנסיה שלהם. זוהי אווירת נכאים אמיתית, והסוכנים מאוד ספקניים לגבי יכולת המימוש של הבאת קבוצות תיירים מארה"ב לארץ. חלקם מקטינים כמויות, חלקם מבטלים לגמרי, במקרים מסוימים בוחרים מלונות פחות יקרים בארץ או שמקצרים את השהיה. יחד עם זאת, אתמול בסוף היום, עם החדשות על ההלוואה ל-AIG, הם התעודדו קצת".

 

שי מעריך כי התיירות העסקית לארץ לא תיפגע, אולם לדבריו רבים מהתיירים שמגיעים לארץ מארה"ב הם צליינים, והם מושפעים לא רק מהמשבר הנוכחי, אלא גם ממשבר האנרגיה שהעלה את מחירי הדלק ואת מחירי המזון: "כוח הקנייה של האמריקאי הממוצע ירד. הוא מצליח לחסוך פחות, ומנגד צריך לשלם יותר בגלל ירידת הדולר".

 

גדעון טהלר, מנכ"ל אמריקן איירליינס בישראל, צופה השפעה מבחינת פעילות החברה בארה"ב: "אמריקן איירליינס מפעילה טיסות בעיקר למרכזים הפיננסיים הגדולים בעולם, ולכן ברור שתהיה השפעה. פחות יסעו, יותר ידברו באמצעות שיחות ועידה. החברה תמשיך לטפח את המגזר העסקי, אך יחד עם זאת תנסה למצוא מגזרים נוספים. בנוסף, פונים למרכזים עסקיים חדשים כמו מוסקבה".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x