$
תיירות

רוב המלונות בארץ עוברים לשבוע עבודה מקוצר

בעקבות הפעילות המצומצמת בתקופה זו, הודיעה התאחדות המלונות כי רוב המלונות בארץ עברו למתכונת של ארבעה ימי עבודה בשבוע. ההתאחדות מבקשת ממשרד האוצר לאשר חל"ת לעובדי המלונות

יסמין גיל 15:1112.01.09

לאחר שסוכנויות נסיעות רבות עברו לשבוע עבודה מקוצר, בעקבות ההאטה בפעילות - שילוב של משבר כלכלי, מלחמה, וחודש חלש מסורתית - הודיעה היום התאחדות המלונות כי גם רוב המלונות בארץ עברו למתכונת של ארבעה ימי עבודה בשבוע.

 

ברשת ישרוטל, שלה 12 בתי מלון בארץ, מרביתם באילת,

עברו כבר בתחילת ינואר לשבוע עבודה בן ארבעה ימים בכל מחלקות החברה על כל עובדיהן. "המשמעות היא שכל עובד יחויב לנצל לפחות ארבעה ימי חופשה במהלך החודשים הקרובים. צעד זה בא בראש ובראשונה לחלק את הפגיעה באופן שווה בין כל העובדים, במקום לפטר חלק קטן אשר ישא במלוא הפגיעה", נמסר מהחברה.

 

במקביל לניצול ימי החופשה של עובדי הרשת, זו עצרה קליטת עובדים חדשים, "למעט עובדי ניקיון, שאותם אנחנו ממשיכים לקלוט בכל מצב", אמר דוד בלום, סמנכ"ל משאבי אנוש בישרוטל.

 

גם מרשת מלונות שרתון, שלה חמישה בתי מלון בארץ, נמסר כי הם עברו לשבוע עבודה מקוצר. משרתון תל אביב נמסר כי "כרגע כל המנהלים עובדים ארבעה ימים בשבוע, ואילו שאר העובדים לפי ימי חופשה שנצברו. אנו משתדלים לא לפגוע בשכר של אף אחד".

 

ברשת דן, שלה 13 בתי מלון בארץ, אמרו כי "אין החלטה לעבור לארבעה ימי עבודה בשבוע. מה שכן, בתקופה הנוכחית מאפשרת הנהלת החברה ליותר עובדים לנצל את מכסת ימי החופש העומדת לרשותם, לאור העובדה כי התפוסה במרבית המלונות אינה גבוהה".

 

ברשת פתאל, שלה 15 מלונות בארץ, אמרו כי "בחלק מהמלונות נעשתה התאמה מבחינת כוח האדם למצב התיירות". מרשתות מלונות נוספות לא התקבלה תגובה לגבי הצעדים הננקטים בתקופה זאת.

 

בתוך כך, בדומה לבקשת מנכ"ל התאחדות סוכני הנסיעות ממשרד התיירות, פנה גם מנכ"ל התאחדות המלונות, שמואל צוראל, למשרד האוצר, בבקשה לאשר חופשה ללא תשלום (חל"ת) לעובדי המלונות, במסגרתה ישלמו המלונות את עלות הזכויות הסוציאליות של העובדים ואילו שכרם ישולם על ידי הביטוח הלאומי . "שיטה זו ננקטה במהלך משבר התיירות בשנים 2001-2003 ונמצאה יעילה מאוד", אומר צוראל. 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x