$
תיירות

גורמי התיירות נערכים ל"תחליפי טורקיה": יוון, קפריסין והאופציה הפטריוטית - אילת

הגם ששיטת "הכל כלול" היא כנראה פטנט רשום של הטורקים, שלישראלים יהיה קשה לוותר עליו, התיירנים נערכים עם אופציות חלופיות. לגבי אילת, אומר גורם בענף: "הישראלים לא פטריוטים. יתנו להם ארוחה בחינם והם יסעו לטורקיה עם שכפ'ץ"

יסמין גיל 17:2704.02.09

הישראלים אמנם מראים סימנים של חזרה לקלאבים בטורקיה מהר מכפי שנדמה היה, ובכל זאת יש כמה יעדים שכבר נבחנים כאלטרנטיבות לחופשת ה"בטן-גב" באנטליה, בודרום ומרמריס. התיירנים בארץ ובחו"ל מעדכנים את חבילות הנופש לנוסע הישראלי לקראת פסח וחודשי הקיץ, כשעל הפרק: יוון, קפריסין, בולגריה וגם האפשרות הפטריוטית: אילת.

 

מסקר שנערך עבור חברת אל על בתחילת השבוע, עולה כי בסולם אטרקטיביות בדירוג של מ-1 עד 10, טורקיה ממוקמת בתחתית עם 4.04 נקודות, כאשר עקפו אותה בסיבוב: קפריסין (5.93), צ'כיה (6.36), בולגריה (6.38), כרתים (6.4) ויוון ללא כרתים (6.72).

 

מנכ"ל אל על, חיים רומנו, אמר היום (ד') ל"כלכליסט": "אמנם סאן דור הטיסה בקיץ מעל 25 אלף נוסעים לטורקיה, ויש לנו תוכניות להוסיף טיסות בעתיד - אבל גם אנחנו מחפשים אלטרנטיבות ליעדים אחרים בים התיכון במחירים אטרקטיביים".

 

אלא שמנכ"ל השטיח המעופף, אייל קשדן, מעריך שלישראלים לא יהיה קל לוותר על אופציית ה"הכל כלול" שמציעים הקלאבים בטורקיה: "אנחנו אמנם ערוכים לתת מענה לנופשים ביעדים רבים אחרים, אבל אף חלופה לא מספקת מענה אמיתי לקלאבים בטורקיה", הוא אומר, "קשה לשחזר את רמת בתי המלון, את ההתאמה המושלמת לילדים ואת המחיר הזול משמעותית, באף אחד מהיעדים החלופיים".

 

"יוון וקפריסין הן מדינות יורו", מסביר קשדן על האלטרנטיבות הים תיכוניות, "והיורו יקר יותר מהלירה הטורקית. בנוסף לכך, שיטת האירוח ביעדים אלה היא על בסיס לינה וארוחת בוקר או חצי פנסיון, כאשר אנחנו אוהבים שהכל כלול במחיר. האוכל בטורקיה מתאים לחיך הישראלי עם הרבה פירות, ירקות ובשר על האש. אז כן, יש חלופות קרובות, זולות, ומשביעת רצון, אבל אין כמו הדבר האמיתי בהתאמה לשוק הישראלי".

 

ובכל זאת, יש מי שכבר מתכננים על שווקים חלופיים: "לדעתי כמות החבילות ללרנקה, כרתים ורודוס תכפיל את עצמה החל מאפריל", אומר המשנה למנכ"ל ארקיע, דודו מחלב, "אמנם בהשוואה בין טורקיה ליעדים אחרים, אכן אין ביעדים אחרים את שיטת "הכל כלול", אך מנגד הם מאפשרים לתייר הישראלי לבלות גם מחוץ למלון, באווירה שונה".

 

"כל המדינות שנמצאות במרחק של עד שלוש שעות טיסה - ייהנו", אומר נציג חברת התעופה היוונית אולימפיק איירליינס, בישראל, איציק צדיקריו, "אני מאמין שיעדים כמו קפריסין, יוון, בולגריה, קרואטיה ודרום איטליה ייהנו ראשונים. אמנם טורקיה היא גם יעד לטיולי שטח וטיולי עיר, אולם המסה הרצינית היא של נופשי 'בטן גב' שרוצים מלון ליד הים עם אוכל טוב. כאן אנשים יחפשו דברים דומים, גם מבחינת המחיר".

 

ומה לגבי האפשרות הפטריוטית, על רקע האיומים, אזהרות המסע והאווירה האנטי ישראלית השוררת בימים אלה בעולם? גם באילת נערכים ובוחנים אפשרויות שיתופי פעולה בין המלונות, חברות התעופה והסוחרים בעיר, על מנת לבנות חבילות אטרקטיביות לנופש הישראלי.

 

לדברי מנכ"ל התאחדות המלונות באילת, שבתאי שי, בשבוע הבא צפויה פגישה של גורמי התיירות בעיר עם ראש העיריה, על מנת לבחון את הנושא. "אנחנו מנסים לא להיות אגרסיביים מבחינת פרסום, אבל מצד שני כן לרמוז שהיום זה לא הזמן לצאת לחו"ל, אלא להיות בארץ. זה כמובן מחייב התארגנות, ואנחנו בהחלט בוחנים קמפיין בעניין".

 

גורם אחר בענף, שהעדיף להישאר בעילום שם, העריך לגבי פוטנציאל ההצלחה של אילת לשמש כתחליף, ולו חלקי, עבור נופשי טורקיה: "הישראלים לא פטריוטים. יתנו להם עוד ארוחה בחינם, והם יסעו לטורקיה גם אם יצטרכו ללבוש שכפ"ץ".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x