כעס באוצר: פישר חזר בו מכל ההבנות והסיכומים שהושגו בנושא שכר עובדי בנק ישראל
שר האוצר, יובל שטייניץ: "אם פישר חוזר בו מההסכמים ומההבנות שהושגו, אז גם לי כשר האוצר יש השגות והבנות מחודשות על מגוון של נושאים שקשורים בבנק ישראל"
כעס גדול בצמרת האוצר על נגיד בנק ישראל, פרופ' סטנלי פישר, שחזר בו, לדבריהם, מכל הסיכומים שהושגו איתו בנושא הפיקוח על שכרם של עובדי הבנק. מחלוקת זו היא למעשה המכשול האחרון בדרך לגיבושו של חוק בנק ישראל החדש. כיום מפוקח שכרם של עובדי הבנק, בדומה למקובל בכלל השירות הציבורי, על ידי הממונה על השכר באוצר, וזאת מכוח סעיף 29 בחוק יסודות התקציב. דרישת נגיד בנק ישראל, פרופ' סטנלי פישר היא להוציא את שכרם של עובדי הבנק מפיקוח האוצר.
על רקע המחלוקת בין הצדדים הצהיר בשבוע שעבר שר האוצר, יובל שטייניץ כי "כל גוף ציבורי חייב בשקיפות, במיוחד בענייני השכר ותנאי העבודה של עובדיו. פיקוח על השכר חיוני בכל המגזר הציבורי, ובכלל זה גם בבנק ישראל, ואי אפשר בלעדיו. פיקוח על שכרם של עובדי הבנק אינו מהווה איום על עצמאותו של בנק ישראל".
אתמול נפגשו הממונה על השכר באוצר, אילן לוין ומנכ"ל בנק ישראל, חזי כאלו, עם מנכ"ל משרד ראש הממשלה, אייל גבאי, שעליו הטיל ראש הממשלה, בנימין נתניהו לגבש במהירות את טיוטת חוק בנק ישראל החדש. בפגישה נדהמו אנשי האוצר מטיוטת החוק שנמסרה להם על ידי בנק ישראל. לדברי אנשי האוצר, פישר חזר בו למעשה מכל ההבנות והסיכומים שהושגו במהלך הדיונים הממושכים שהתקיימו בין הצדדים בשנתיים האחרונות.
בדיונים פנימיים שקיים היום (ג') עם אנשי משרדו, אמר שטייניץ: "הפיקוח על השכר בבנק ישראל לפי סעיף 29 לחוק יסודות התקציב מהווה תנאי בסיסי לשקיפות ולמינהל תקין והוא עיקרון מקודש שאין לסטות ממנו ימינה או שמאלה".
שטייניץ אף אמר היום לאנשי משרדו, כי הנייר החדש של פישר אינו יכול להוות בסיס להידברות או למשא ומתן. "בכל מקרה", אמר שטייניץ, "אם בנק ישראל חוזר בו מההסכמים ומההבנות שהושגו, אז גם לי כשר האוצר יש השגות והבנות מחודשות על מגוון של נושאים שקשורים בבנק ישראל".