6,200 עובדי בריטיש איירווייס התנדבו לקיצוץ בשכרם
4,000 עובדים ייצאו לחופשה ללא תשלום, 1,400 עובדים יעבדו בחצי משרה ועוד כ-800 עובדים יעבדו בחינם בין שבוע לחודש; אגוד מקצועי: "הופעל על העובדים לחץ כבד"
"ההתנדבות משקפת את היכולת של היחיד לתרום ולעשות שינוי כולל", אמר מנכ"ל החברה ווילי וולש, המרוויח 735 אלף ליש"ט לשנה, ויעבוד אף הוא בחינם במהלך יולי. החברה מעסיקה 40 אלף עובדים ומנסה לאחרונה לחתוך בהוצאות נוכח הפסד של 375 מיליון ליש"ט ב-12 החודשים שהסתיימו במרץ השנה. חברות תעופה בעולם צפויות להפסיד השנה כ-9 מיליארד דולר, לפי הערכת אגוד התחבורה העולמי.
אגוד העובדים הבריטי העריך, כי על העובדים הופעל לחץ כבד להסכים לקיצוצי השכר. "אנו תומכים בצעדים לצמצום בפיטורים אך לפי מידע שבידינו העובדים קיבלו הודעות מייל מאיימות ממנהליהם, שמפצירים בהם להסכים "להתנדב" לקיצוצים בשכר", הודיע דובר האגוד, סטיב טרנר.
בריטיש הגיבה, באומרה כי "לא היו הפחדות ולא הופעל לחץ על העובדים". מעבר לאוקיינוס, שתי חברות תעופה אמריקאיות פתחו בהעלאות תעריפים של עד 20 דולר לטיסות הלוך ושוב, נוכח העלייה הצפוייה בביקושים בחודשי הקיץ.
ריצ'רד ברנסון, בעליה של חברת וירג'ין המתחרה בבריטיש, קרא לממשלה להימנע מלהגיש סיוע כלכלי למתחרתו הגדולה. "זה מנוגד לאינטרס של בריטניה", אמר ברנסון ל"טיימס" הלונדוני והדגיש כי "אנחנו מוכנים לקבל את הנתיבים ו'סלוטים' שלהם בהית'רו במקרה שהם ייקלעו לקשיים חמורים. אני סבור שהחילוץ הממשלתי לתעשיית הרכב בארה"ב היה רעיון גרוע, וכך גם לגבי בריטיש איירווייס". לדבריו, וירג'ין בחנה את האפשרות להשתלט על בריטיש, אולם נסוגה בה לנוכח היקף התחייבויותיה, הכוללות בין השאר גירעון של 3 מיליארד ליש"ט בקרן הפנסיה. "היא כבר לא שווה הרבה... נמתין שתקרוס", אמר. דובר בריטיש הכחיש בתוקף כי החברה פנתה לממשלה בבקשת סיוע.