ביהמ"ש: לא יהיה שימוע נוסף לקצב; 3 דיונים בשבוע
קצב עתר לבית המשפט בטענה כי יש לקיים בעניינו הליך שימוע נוסף, וזאת, לטענתו, כי אנשי הפרקליטות שהשתתפו בשימוע הקודם לפני כשנתיים - התחלפו
שורה של הפסדים לנשיא לשעבר וניצחון אחד קטן: בית המשפט המחוזי בתל אביב דחה לפני זמן קצר את בקשתו של משה קצב לקיים בעניינו שימוע נוסף.
קצב עתר לבית המשפט בטענה כי יש לקיים בעניינו הליך שימוע, למרות שכבר נערך לו שימוע, וזאת, לטענתו, היות שאנשי הפרקליטות שהשתתפו
טענה נוספת של קצב התייחסה להיקף חומר החקירה, ולפיה, מאז קיום הליך השימוע הראשון נאסף על ידי התביעה, במסגרת השלמת החקירה, חומר ראייתי רב-היקף, לגביו לא היתה לקצב כל הזדמנות להביע דעתו בהליך השימוע הראשון, שנערך, קודם לאיסופו.
שופט בית המשפט המחוזי, ג'ורג', קרא דחה את טענותיו של קצב וקבע: "לא מצאנו ממש בנימוקו של המבקש בכל הנוגע לחילופי הגברי, מה גם, שבניגוד לנטען, הוברר כי עו"ד רונית עמיאל, אחת משני הפרקליטים המייצגים את המדינה בתיק שבפנינו, נכחה אף היא בהליך השימוע".
עוד הוסיף בית המשפט: "חילופי פרקליטים, כמו גם חילופי סניגורים, אינו אמור להוות סיבה לבחינה חוזרת של כל ההליכים ולהחזרתם לנקודת ההתחלה. החלטה של תובע אם להגיש כתב אישום, אם לאו, איננה תוצאה של גחמה אישית הקשורה באישיותו המיוחדת של המחליט הספציפי, כי אם החלטה מושכלת שנעשתה לאחר בחינת כל תוצרי החקירה".
אשר לטענת קצב בדבר חומר החקירה, קבע בית המשפט: "אף איסופן של ראיות נוספות איננו מצדיק קיום שימוע נוסף, אלא אם כן מדובר במקרה חריג ויוצא דופן בו עסקינן בראיה חדשה ומפתיעה בעלת משקל סגולי כה גבוה, העשויה במובהק לשנות את התמונה באופן דרסטי, ולהעביר את הנאשם מכף חובה לכף זכות".
לסיכום החלטתם, כתבו השופטים ג'ורג' קרא, מרים סוקולוב ויהודית שבח: "לאחר קיום שתי ישיבות שימוע ארוכות וממצות, ומאחר ומקובל עלינו כי הליך השימוע איננו מהווה חזרה גנרלית של המשפט עצמו, אלא אמור להתייחס רק לעיקרי הדברים, נראה לנו כי אין מנוס מן המסקנה לפיה הבחינה הנוספת של חומר הראיות, תעשה הפעם ע"י בית המשפט".
בתוך כך, החליט בית המשפט להתגמש בסוגיית המועדים לקיום משפטו של קצב, סוגייה שעוררה סערה בקהילה המשפטית ואף הביאה את סנגוריו של קצב לאיים בהתפטרות. לאחר דיון אינטנסיבי שהתקיים הבוקר, החליט בית המשפט המחוזי לבקשת הסנגורים לוותר על שלושה דיונים שנקבעו לספטמבר ועל ארבעה דיונים שנקבעו לאוקטובר, ולנהל את משפטו של קצב במתכונת מרווחת יותר.
בנוסף להפסד בעניין השימוע, דחה בית המשפט המחוזי ברובה את בקשתו של קצב לקבל לידיו חומר חקירה נוסף. קצב עתר לקבל את השיחות עם המתלוננות נגד קצב שנערכו בפרקליטות לבדיקת סתירות בעדויותיהן, את חוות הדעת של הפרקליטים השונים בתיק ואת דו"ח הוועדה שמינה מזוז לבדיקת הדלפת חומר החקירה. השופט עודד מודריק דחה את הבקשה לקבלת החומרים, אך קבע כי ביחס לגילוי דו"ח הוועדה לבדיקת הדלפה - זו נדחית בכפוף לבחינת האפשרות שיימסר להגנה סיכום תמציתי של המסקנה האופרטיבית של הדו"ח.