תוכנית ההתייעלות בצה"ל יוצאת לדרך: היעד -חסכון של 30 מיליארד שקל עד 2017
בשלב הראשון של התוכנית, הכוללת את תחומי הבנוי הרכש והאחזקה, תחסוך מערכת הבטחון 300-360 מיליון שקל בשנת 2010. סכום זה יעלה בהדרגה עד 1.3 או 1.6 מיליארד שקל בשנת 2014.
בכירי מערכת הבטחון הציגו היום (ד') את תוכנית ההתייעלות של צה"ל ומשרד הביטחון, שגובשה יחד עם חברת הייעוץ מקינזי בשנה האחרונה, בעקבות דו"ח ברודט שדרש את התייעלות מערכת הביטחון.
בשלב הראשון של התוכנית, הכוללת את תחומי הבנוי הרכש והאחזקה, תחסוך מערכת הבטחון 300-360
בשלב השני של התכנית, שעבודת המטה לגביו תתבצע בשנת 2010, תוכן תוכנית התייעלות, שתתייחס גם לנושאי כוח האדם בצה"ל, כאשר סך כל יעד החסכון של התוכנית הוא 30 מיליארד שקל עד 2017.
ההתייעלות בשלב הראשון תתבצע כאמור בבינוי רכש ואחזקה המהווים 40% מתקציב הבטחון הכולל, העומד על כ-50 מיליארד שקל בשנה.
למשל בתחום הבינוי, הוחלט על סגירת מרכז הבינוי של צה"ל ואגף הבינוי של משרד הביטחון, ועל הקמת אגף תשתיות חדש.
כמו כן, הוחלט להעביר את האחריות על פרויקטיי בינוי לזכיינים וקבלנים פרטיים. מקינזי מצאה שעלויות הבינוי במערכת הביטחון, גבוהות בעשרות אחוזים מהעלויות של אותם פרוייקטים באזרחות.
אגף התשתיות החדש יצטרך לפעול צמצום הפערים הללו. בתחום הרכש, יבצע צה"ל התייעלות של עד מיליארד שקל בשנה. באמצעות שינוי כולל בהליכי הרכש הקיימים היום.
כמו כן, כח האדם של משלחת הרכש בניו יורק יצומצם ב-30% וגם משלחות הרכש ביתר המדינות בעולם יבחנו.
פנחס בוכריס, מנכ"ל משרד הבטחון, התייחס היום לתוכנית ההתייעלות, ואמר כי "מדובר בתוכנית חוצת גבולות ומאתגרת, החלטנו בשלב הראשון ללכת על תחומים שיאפשרו לנו לבצע במיידי את ההתייעלות, ולהוכיח גם לעצמנו שהדבר אפשרי."
בוכריס הכחיש את הפרסומים האחרונים לפיהם משרד האוצר אינו מתכוון לאשר את התוכנית, ואמר כי משרד האוצר מרוצה מאד מתוכנית ההתייעלות.