נתניהו: יש לבדוק את נושא פירמידות השליטה
ראש הממשלה אמר כי "יש ריכוזיות גדולה מדי בסקטור הפרטי. הכוונה שלנו היא לפעול בצורה נחושה כדי לצמצם אותה"
"זהו יום ברכה לכלכת ישראל. הצטרפנו למועדון העלית של כלכלות העולם" כך הכריז ראש הממשלה בנימין נתניהו אחר הצהריים (ב') במסיבת עיתונאים חגיגית בעקבות צירופה של ישראל לפורום של הארגון לשיתוף פעולה ופיתוח כלכלי, ה-OECD.
באירוע השתתפו גם מנכ"ל משרד ראש הממשלה
ראש הממשלה התייחס בדבריו לצורך בצמצום הריכוזיות- ואמר כי "במשק הישראלי היתה ריכוזיות עצומה של הממשלה וההסתדרות, ומזה השתחררנו. אבל עדיין יש ריכוזיות גדולה מדי בסקטור הפרטי. הכוונה שלנו היא לפעול בצורה נחושה כדי לצמצם אותה. אני לא מדבר על מונופולים מסורתיים אלא על שליטה רוחבית של פירמידות, שליטה שמפחיתה את התחרות. כך במקום להתחרות נוצרים חסמים. אין להכל מענה בחוק ההגבלים העסקיים שלנו".
נתניהו הבטיח כי "אנו צריכים לבדוק כמה בעיות, למשל בעיית הבעלות- האם תאגיד עסקי יוכל להיות הבעלים של עסק פיננסי? זה מהלך חשוב לשמירת התחרות. אנו נסיר את החסמים בין אם הם באים מהממשלה ובין אם הם באים מהסקטור הפרטי".
נתניהו התייחס למשבר באירופה והגדיר אותו "בר שליטה".
לדבריו "ניתן להשתלט עליו כי במידה רבה מדינות נדרשות לעשות את מה שאנו כבר עשינו. בוודאי שישראל תושפע כי שליש מהייצוא שלנו הולך לאירופה. אבל התגלה כי היזמים הישראלים מהירים מאוד בתגובה ומכוונים לשווקים אחרים. בגלל שאנו יונק קטן וזריז יש לנו יתרון כי אנו צריכים לקבל נתח קטן משוק ענק".
לגבי הנתונים על זינוק במספר החרדים שלומדים במערכת חינוך לא ממלכתית, ציין נתניהו כי "התחזיות נכונות. הדבר החשוב ביותר זה מעבר מקצבאות לעבודה. יש עוד הרבה מלאכה שיש לעשות כדי לשלב את האוכלוסיה בשוק העבודה. אני הובלתי מהלך קובע בעניין, אבל יש עוד מהלכים נוספים".
נתניהו: זה כמו קבלת תואר אקדמי
נתניהו הזכיר שכבר ב-94' שלחה הממשלה משקיפים לארגון, וכבר ב-97' החליטה הממשלה על הקמת ועדת היגוי לבחינת ההצטרפות. "ב-2007 הממשלה הקימה צוות למשא ומתן להצטרפות ישראל לארגון", המשיך ראש הממשלה, "והיום, ב-10 למאי מסתיים התהליך שארך למעלה מ-15 שנה ויש לו כוונה אחת ברורה - שנהיה כלכלה מובילה בעולם".
ראש הממשלה הכריז כי "האירוע חשוב מכמה סיבות: זה כמו קבלת תואר אקדמי כי זה נותן פתיחות ונגישות והכרה בתחומים רבים. שנית זה מייצר סטנדרטים שמצפים שנעמוד בהם, מה שנקרא best practice. ושלישית זה מייצר הסכמה לאומית, דרך ההסכמה הבינלאומית, לרפורמות שונות שאנו נדרשים לחולל".
נתניהו אמר כי "זה גם פותח אפיקי השקעה שהיו סגורים בפנינו: יש קרנות השקעה שמתעדות חלק עצום מקפיטל ההשקעה בעולם לכלכללות מפותחות - לא נמצאנו שם עד כה - נפתח בפנינו אפיק השקעה חדש", ואמר "אנו נמצאים בעשירון השלישי בהכנסה לנפש. היעד שלנו צריך להיות ב-15 המדינות הראשונות ביחס הכנסה לנפש".
ראש הממשלה הוסיף כי "המדינות המפותחות כבר מסתכלות על מהלכים שלנו, כמו התקציב הדו שנתי והעלאת גיל הפרישה, ואנו מסמנים להם לפעמים את הדרך. הסיבה שהתקבלנו היא שהוכחנו שאנו משק מפותח עם שוק חופשי אבל עם אחריות. זה היה תנאי הכרחי. לא יכולנו להגיע לכך אלמלא הוכחנו יכולת כלכלית גבוהה".
נתניהו הודה לאנג'ל גורייה - מזכ"ל הארגון, ול-31 המדינות ש"יכלו להרים את ידם ולהטיל וטו ולא עשו זאת". והבטיח כי "נהיה אחת המדינות התחרותיות, האחראיות והמתקדמות ביותר".