נתניהו: טירקל יעמוד בראש ועדת הבדיקה למשט
בישיבת שרי הליכוד עידכן ראש הממשלה כי השופט העליון בדימוס הוא המועמד לראשות ועדת הבדיקה למשט. עוד סיפר כי המגעים עם הממשל בארה"ב אודות הקמת הוועדה, הרכבה והסמכויות שיינתנו לה נמשכו עד לשעת לילה מאוחרת
ראש הממשלה בנימין נתניהו עידכן הבוקר (א') את שרי הליכוד כי בכוונתו למנות לראשות ועדת החקירה לארועי המשט לעזה את השופט העליון בדימוס יעקב טירקל.
עוד אמר נתניהו בישיבת השרים כי המגעים עם הממשל בארצות-הברית אודות הקמת הוועדה, הרכבה והסמכויות שיינתנו לה נמשכו עד
ראש הממשלה התייחס גם להימשכות הסגר על רצועת עזה: "יש עוד גורמים מודאגים באזור - חוץ מישראל. מדובר בדאגה אמיתית מהרפובליקה האיסלאמית, אם אפשר לקרוא לאיראן 'רפובליקה'. כמו כן, יש גורמים באירופה ובמזרח התיכון שמתנגדים לנמל ימי בעזה".
נתניהו התייחס גם למצור על עזה, בפתח ישיבת הממשל השבועית. "עוד לפני המשט לעזה, קיימנו דיונים בפורומים שונים, על המשך מדיניותנו בעזה", הוא אמר. "הדיונים נמשכו גם בשבוע שעבר. המדיניות שלנו ברורה. יש למנוע כניסת נשק ואמצעים תומכי לחימה לעזה, לאפשר הכנסת סיוע הומניטרי אזרחי. הדיונים הללו יימשכו".
המונדיאל יפחית את הלחץ? "זו אשליה"
שרים בממשלה התייחסו גם הם לעיכוב בהודעה על הקמת ועדת חקירה. השר יצחק הרצוג מהעבודה דחה את הספקולציה שישראל מעכבת את ההודעה על הקמת הועדה, כדי שהמונדיאל ירכך את הלחץ הבינלאומי: "זה נחמד וזו אשליה. אנחנו צריכים לפעול נכון עם שותפינו בזירה הבינלאומית, להשתחרר מתחושת התדמית של המצור על ישראל, הנושא הזה בעצם יעלה במפגש שרי החוץ של האיחוד האירופי. אין לי הסבר למה העניין מתעכב בארץ, לא ישבתי בשביעייה. הצעתי היא להסיק מסקנות מתבקשות, לפעול ולהוריד את הנושא מהשולחן".
בסוף השבוע הכחיש הבית הלבן דיווח בשבועון "וויקלי סטנדרד", לפיו הממשל האמריקני מתכוון לתמוך בהקמת ועדת חקירה מטעם האו"ם לבדיקת אירועי המשט. דובר הבית הלבן, טומי ווייטר, הבהיר כי ארה"ב ממשיכה לתמוך ב"חקירה שישראל תקיים לתקרית המשט, ושתהיה מהירה, אמינה, בלתי תלויה ושקופה".
מעט לפני כן אמרו גורמים בוושינגטון ל-ynet כי הממשל האמריקני אכן מאוכזב מהפיתרון שהציעה ישראל לחקירת המשט. לדבריהם, הזמן פועל לרעת ישראל, והעיכובים רק דוחקים את ארה"ב לפינה ומפחיתים את הסיכוי שהיא תוכל לקדם פיתרון נוח לישראל.