השותפות בתמר שוב בוחנות חיבור מאגר הגז לים תטיס
לנוכח הוויכוח על מיקום מתקן הקליטה של הגז מתמר, החליטו השותפות בקידוח לזרז פתרון שיאפשר להעביר את הגז עוד ב־2012. אם הצעד יתברר כאפשרי מבחינה לוגיסטית, יוכלו החברות להתמודד במכרזי הגז הנוכחיים והעתידיים במשק
החברות השותפות בקידוחי תמר מבצעות בדיקת היתכנות טכנולוגית לחיבור מאגר הגז שנמצא ב"תמר" לאסדת הקידוח שנמצאת בים תטיס. חיבור זה עשוי להעניק פתרון זמני לחוסר היכולת הנוכחית להפיק ולהביא את הגז מקידוחי תמר בחיבור ישיר לישראל.
מבדיקת "כלכליסט" עולה שהכוונה היא
התוכנית למתוח קו ימי מקידוח תמר לאשדוד נידונה במועצה האזורית לתכנון ובנייה, אולם שם דובר על הקמת מתקן קליטה חדש צפונית לאשדוד. אף שהצעד היה פותר מגבלות סביבתיות התגלה שצעד זה מטיל מגבלות על פיתוח הנמל ושער הנמל, על מתקן ההתפלה המתוכנן שם ועל כניסה לשטחי אש. השותפות בודקות אם מתקן הקליטה באשדוד יוכל לטפל בנפח הזרמת הגז הצפוי ואם המערכת תהיה יציבה לאחר מתיחת צינור באורך כ־100 ק"מ מתמר לים תטיס.
גורם בכיר במשק האנרגיה הסביר שעלויות החיבור נמוכות משמעותית מהתוכנית הקיימת להקמת נקודת קליטה יבשתית וצינור שיחבר ביניהם, מכיוון שחיבור עוקף פוטר את השותפות מהקמת נקודת קליטה חופית. הסיבה: הגז מתמר יעבור לאסדה הפעילה בים תטיס ויגיע לנקודת הקליטה הפעילה באשדוד, מרחק כ־30 ק"מ מהחוף. צעד זה עשוי להביא את הגז מתמר במועד המקורי שעליו דווח, כלומר עד סוף 2012. אחת הבדיקות שנערכות היא אם אפשר לשדרג את האסדה הקיימת בים תטיס כך שהיא תוכל לטפל ולנקות את הגז שיגיע מתמר, ולהפחית את הלחץ להולכה בצינור מ־450 ל־90 באר (BARׂׂׂ). החיסרון העיקרי של התוכנית הוא יצירת חיבור לכל מאגרי הגז שיגיעו לישראל בנקודה אחת, מהלך שמשרד התשתיות מנסה להימנע ממנו.
מחברת נובל אנרג'י נמסר בתגובה: "החברה אינה מתמקדת באתר מסוים אלא בודקת כל אופציה שתאפשר לספק גז למשק הישראלי. יודגש כי היא תפעל לפי ההחלטה של הוועדה הארצית לתכנון ובנייה בנושא".