הממשלה אישרה את מסקנות ששינסקי ברוב של 21 שרים
רק חמישה שרים הצביעו נגד. עוד הוחלט בישיבת הממשלה להקים צוות בין-משרדי שיבחן את הדרכים להתמודדות עם ההשלכות המאקרו כלכליות של התקבולים ממשאבי הטבע, וכן תוקם קרן הון שפירותיה יופנו לשני יעדים מרכזיים - חינוך וביטחון. המדינה תשתתף במחצית הוצאות האבטחה של מתקני ומאגרי גז ונפט ימיים. ציפי ליבני: לא נכשיל את אימוץ המסקנות בכנסת
הממשלה אמרה כן למסקנות ועדת ששינסקי. 21 שרים הצביעו בעד, ורק חמישה שרים התנגדו. השר יוסי פלד, שהיה שותפו של יצחק תשובה לפני כ-20 שנה, לא השתתף בהצבעה כדי "למנוע לזות שפתיים".
שרי ישראל ביתנו היו בין אלו שהתנגדו למסקנות. גם שר התשתיות עוזי לנדאו הזהיר את השרים מפני אימוץ המסקנות ונשא נאום ארוך בנושא. בין השאר טען לנדאו כי "אני רואה את המצב כהימור מסוכן. הסיכוי שהגז לא יגיע בזמן גדול מדי". לנדאו אמר עוד, כי ימונה צוות שיעקוב אחרי חיבור תמר בזמן, ידאג להסיר מכשולים ויבחן את יישום דעת המיעוט לגבי רכישת גז על ידי המדינה. בצוות יכהנו אייל גבאי ושאול צמח.
עוד הוחלט בישיבת הממשלה להקים צוות בין-משרדי שיבחן את הדרכים להתמודדות עם ההשלכות המאקרו כלכליות של התקבולים ממשאבי הטבע, וכן תוקם קרן הון שפירותיה יופנו לשני יעדים מרכזיים - חינוך וביטחון. בנוסף, כפי שהצהיר ראש הממשלה, המדינה תשתתף במחצית הוצאות האבטחה של מתקני ומאגרי גז ונפט ימיים. זאת למתקנים שמשרד הביטחון דרש את אבטחתם ושלפחות רבע מהתפוקה השנתית שלהם תהיה משווקת למשק הישראלי.
שר הביטחון אהוד ברק אמר בדיון, כי "כשההפקה תתממש זה יהיה בסדר גודל של אחוז אחד בלבד מהתל"ג. אנו שואפים להימנות עם 15 המדינות המתקדמות, ולכן חיוני לקבל את הנורמות של העולם המתקדם ואת כללי ה -OECD". לדברי ברק "כשהממשלה ממנה ועדה מקצועית, שיש בה ייצוג לכל הגורמים והצדדים, והם מהווים גוף עצמאי המגיש המלצות מקצועיות - חשוב מאוד לקבל אותן. ברק סיכם כי הוא תומך בקבלת ההמלצות".
שר החינוך גדעון סער, שתמך בהחלטה, קרא לעגן את העברת התמלוגים לקרן - בהחלטת ממשלה. בתום הדיון אכן ראש הממשלה סיכם ואמר כי יביא לממשלה הצעה בנושא הקרן. וחזר על כך ש "ההשקעה תהיה בחינוך, חינוך, חינוך וביטחון".
"תמיכה גם מכיוון האופוזיציה"
ראש האופוזיציה ציפי לבני מיהרה להודיע כי סיעתה לא תכשיל את אימוץ המסקנות בכנסת. לבני הודיעה כי נועדה בימים האחרונים עם הפרופסור איתן ששינסקי ועם נציגי החברות המשקיעות, ולאחר קריאת הדו"ח לעומקו. לדבריה, בתום פגישות אלה ופגישות נוספות שקיימה עם נגיד בנק ישראל ועם ראש הפורום לפעולה אזרחית, הרב מלכיאור, החליטה לתמוך בהמלצות.
לבני אמרה, כי "ביחס לתמר קיימת אי נוחות עקרונית מההחלטה לשנות את הכללים שאותם קבעה הממשלה עצמה וזאת לאחר שהושקעו כספים בפרויקט.עם זאת, הדו"ח משקף את האיזון הראוי בין עידוד משקיעים מקומיים וזרים להשקיע בישראל לבין זכותה הבסיסית של המדינה להיות שותפה לרווחים הגלומים בנכסיה".
אופטימיות ידועה מראש
"אנחנו נאשר היום את דו"ח ששינסקי", כך אמר מוקדם יותר היום שר האוצר יובל שטייניץ, לפני ישיבת הממשלה שאישרה את מסקנות הוועדה. לדבריו "נשים היום סוף לביזיון שבו אזרחי המדינה הם היחידים בעולם שלא נהנים מאוצרות הטבע של המדינה". שטייניץ הדגיש כי "נוכיח שבממשלה הזו מנגנון הון שלטון לא עובד. המנגנון גם לא מצליח לשבש את שיקול הדעת".
בפתח הישיבה הכריז ראש הממשלה, בנימין נתניהו, כי הוא מביא היום לממשלה את מסקנות ועדת ששינסקי. "אביא היום המלצה לאמץ את המסקנות הללו", אמר ראש הממשלה, "וכן להשתתף בהוצאות הביטחון של אותו משאב טבעי ששייך לאזרחי ישראל. אקים קרן שתקדיש את הכספים של תקבולי הגז לחינוך וביטחון של תקבולי הגז. אנו נעביר החלטה על מנת שהכנסת תעביר החלטה, כדי שנוכל לעבוד בשיתוף פעולה עם המשקיעים, ולהביא גז במהירות לישראל".
לאחר תחילת ישיבת הממשלה נכנסו חברי ועדת ששינסקי מטעם משרד האוצר, יחד עם פרופסור איתן ששינסקי – ששפע חיוכים ושידר ביטחון רב - לתוך האולם. הצוות הציג את עיקרי הדו"ח בפני השרים.
מוקדם יותר הבוקר ערכו שרי הליכוד את ישיבתם השבועית. נתניהו אמר לשריו: "אני מצפה שתתמכו בדו"ח. שמעתי את היזמים ולמדתי את הנושא לעומק, ואין ספק שהמסקנות מכילות את האיזון המתאים, והיזמים ירוויחו מספיק גם אחרי אימוץ הדו"ח. מדינת ישראל צריכה לקבל נתח משמועתי יותר כדי שתוכל להשקיע בחינוך".
בתוך כך, יו"ר ועדת הכלכלה, כרמל שאמה הכהן, הכריז הבוקר: "כל שר בליכוד שירים את ידו כנגד ששינסקי יהיה חייב בהסבר מה הביא אותו לאמץ את עמדת הטייקונים, ולדחות עמדת ועדה מקצועית שמונתה על ידי הממשלה".
חלק מהשרים הצטרפו לעגלה לאחר שנתניהו הצהיר ביום שלישי שעבר כי הוא תומך באימוץ מלא של המסקנות.