פרשת הדלק הסילוני: ייצוגית ראשונה בגובה 10 מיליון ש'
התובעת שבשמה הוגשה התביעה, מתגוררת בניו-יורק והיתה אמורה לחזור לניו-יורק ביום ה' האחרון. היא נכנסה כבר לשער העלייה למטוס, שם הודיעו לה שיש עיכוב של שעתיים. לבסוף טיסתה נדחתה להיום
13:4008.05.11
פרשת הדלק הסילוני צפויה להביא להצפה של תביעות
נגד גופים שונים, והיום (א') בצהריים הוגשה הבקשה הראשונה לתביעה ייצוגית בעניין. התביעה היא נגד רשות שדות התעופה, משרד התחבורה, וחברות האחראיות על העברת הדלק - חברת א.ל. נכסי תעופה וחברת פז נכסי תעופה. גובה התביעה המוערך הוא
10 מיליון שקל.
עורך הדין האני טאנוס יגיש את התביעה לבית המשפט המחוזי בתל-אביב בשמה של מלכה בלייך. התובעת שמתגוררת בניו-יורק והיתה בחופשת מולדת בישראל היתה אמורה לחזור לניו-יורק ביום ה' האחרון. בלייך נכנסה כבר לשער העלייה למטוס, שם הודיעו לה שיש עיכוב של שעתיים. לבסוף היא לא טסה באותו היום וטיסתה נדחתה להיום.
בשלב זה נראה כי המשבר שהחל ביום ה' האחרון טרם הסתיים. מוקדם יותר היום הופסקו לכמה שעות הטיסות הפנים ארציות והן חזרו לפעול רק לאחר שרשות שדות התעופה הודיעה כי קיבלה אישור רשמי בכתב מחברת פז בדבר תקינות הדלק. במקביל בוחן משרד מבקר המדינה את הנושא.
תביעות נגד חברות תעופה הינן עניין שבשגרה, אך במקרה של המשבר הזה מדובר בנסיבות חריגות. אחת הדוגמאות האחרונות בנושא היא פסק דין שניתן על ידי בית המשפט המחוזי בתל-אביב, שקיבל ערעור של נוסעים וחייב חברת תעופה האוסטרית Austrian Airlines לשלם פיצוי בגובה 3,800 שקל ובתוספת 20 אלף שקל הוצאות משפט. באותו המקרה בני הזוג שושנה וישראל קרבר עלו על טיסה חזרה מוינה, וכשעה לאחר ההמראה נתגלה סדק באחד מחלונות המטוס. הטיסה חזרה לוינה. באותו מקרה פסק השופט גדעון גינת, כי חברת התעופה צריכה להוכיח שהיא נקטה בכל האמצעים הנדרשים לשם מניעת הנזק, או שהנזק היה בלתי צפוי. במקרה הספציפי החליט ביהמ"ש שחברת התעופה היתה צריכה לוודא את תקינות ורמת התחזוקה הנאותה של מטוסיה.
עו"ד גיל נדל המתמחה בסחר בינלאומי התייחס לפסק הדין ואמר, כי "עיכובים כאלה עשויים בהחלט להקנות זכאות לקבלת פיצויים. מכיוון שבדרך כלל תביעות נגד חברות תעופה מוגשות בבית המשפט לתביעות קטנות, אין צורך בתביעות כאלו בסיוע של עורך דין, והדבר יכול להקל את העניין מנקודת מבטם של הנוסעים".