"רוזנהויז אמר - 'אם אתם לא יודעים לשמור על המותגים שלכם אני אוריד אותם מהמדפים'"
כך העיד מנכ"ל החברה המרכזית למשקאות קלים במסגרת חקירתו בפרשת התביעה של רשות ההגבלים נגד אפי רוזנהויז, מנכ"ל שופרסל
"שופרסל היא הלקוח הגדול ביותר של קוקה קולה, הלקוח השני בגודלו הוא הריבוע הכחול. מאז ששופרסל רכשה את קלאב מרקט, שופרסל היא ללא ספק הרשת הגדולה ביותר, אני מעריך ביחס של 60-40. לקראת ההשקה של מגה בול הערכנו שמלחמת המחירים בין הריבוע הכחול לשופרסל תחריף. לכולם היה ברור שמגה בול הוקמה כדי להתחרות בשופרסל דיל, שנגסה בנתח של מגה", המשיך תמיר.
"בדצמבר 2008, מכרה מגה את משקה פריגת שלנו ב-1.99 שקלים, שהוא מחיר רצפה. לאחר פרסום המבצע, התקשר אליי יורם שגיא סמנכ"ל המכירות של שופרסל להודיע לי שיש אירוע חריג בעקבות המבצע במגה בול. יורם סיפר לי שבעקבות המבצע , אלי גידור הודיע לו שבשופרסל החליטו שמוצרי נביעות שלנו יורדים מהמדף באופן מיידי. יורם סיפר לי שאלי אמר לו שאפי כועס במיוחד על מה שקורה בשוק ועל המבצעים המטורפים של מגה בול, כשיורם אמר לאלי מה זה צריך להיות, אף פעם לא היה כזה אירוע ביחסים בין קוקה קולה לשופרסל, אלי אמר לו שזה לא בשליטתו, והציע שאדבר עם אפי.
בעקבות השיחה הזו פניתי לאפי, ששאל אותי אם ראיתי את הההודעה, אמרתי שכן ושאני מאוד כועס עליה, מה שעשו במגה זה רע מאוד. אפי שאל אם אני מתכוון לעשות משהו בנדון, הסברתי שאני מאוד כועס אבל אני לא יכול לעשות כלום. אפי אמר 'מה אתה לא דואג למותג שלך' אמרתי שאני לא יכול לעשות שום דבר, אפי אמר שאם אנחנו לא מותג אז שופרסל לא צריכה אותנו על המדפים שלה. אמרתי שאני לא יכול לעשות שום דבר ושאני לא אשם, זה מבצע שנעשה לא בשליטתי. אפי אמר שאנחנו לא היחידים, כל מי שלא שומר על המותג שלו יורד מהמדפים של שופרסל, אפי התעקש שיש צעדים שאנחנו יכולים לנקוט בהם, אמרתי לאפי שאלך להתייעץ עם העו"ד שלי, כי על פי מיטב ידיעתי אני לא יכולתי מבחינה חוקית לעשות שום דבר, היום אני יודע שצדקתי, למרות שאני חושב שהמבצע של מגה, הוא מבצע רע, ופגע לי במותג, לא יכולתי מבחינה חוקית לעשות כלום"
הרשות להגבלים עסקיים מיוצגת בדיון על ידי עו"ד תומר דגני ועו"ד אסף מוזס, אפי רוזנהויז מיוצג על ידי עוה"ד צבי אגמון ואורי פורת ממשרד צבי אגמון, ואלי גידור מיוצג על ידי עוה"ד נתי שמחוני ועו"ד אור מטלון ממשרד שמחוני אדרת.
"למחרת נודע לי שהורידו גם את הקרטוניות פריגת מרשת יש (הרשת החרדית של שופרסל). ההורדה של מוצרים שלנו מהמגוון היא צעד חסר תקדים מבחינת היחסים שלנו עם שופרסל. לאחר השיחה עם אפי התייעצתי עם הנשיא שלנו. כאשר הבנו שזו אכן בעיה לא רק שלנו, ביקשנו לקבוע ישיבה דחופה של החברות תחת המסגרת של איגוד תעשיות המזון, לדון במצב ולראות איך פותרים אותה באופן חוקי, לאחר שהתייעצנו עם עו"ד אלדד כורש בעניין.
הפגישה עם איגוד תעשיות המזון היתה יומיים אחר פרסום המבצע במגה. בפגישה נכחו בין היתר יו"ר האיגוד גדי לסין, דודו מנביץ מאסם, רוני ויינשטיין מויסוצקי, גילעד זילברברג ממאיר ביגל שהוזמן כחבר הנהלת האיגוד, ללא קשר למבצע, אייל מליס מתנובה, מוטי קרן מיוניליוור ועו"ד אלדד כורש, היועמ"ש של האיגוד. כולם אמרו דברים דומים למה שאמרו לנו, שכועסים עליהם כי הם לא שומרים על המותג שלהם וכו'. דודי מנביץ סיפר שלאסם הורידו את הרד מאג, רוני ויינשטיין מויסוצקי סיפר שהורידו להם את האייס טי, כולם סיפרו על המוצרים שירדו מהמגוון. שאלנו אם אנחנו יכולים להילחם במוצרי לוסט לידר, ונאמר לי שלא. יש מדינות בעולם שמותר להתערב, בישראל אי אפשר.
כל המשתתפים רצו למנוע עימות עם שופרסל, לא רצו שזה יגיע לממונה על ההגבלים, עיקר הישיבה היתה על איך אפשר לחזור לעבודה רגילה ולהוריד את כולם מהעץ. לא רצינו להגיע להסלמות. אז החלטנו לבצע שני מהלכים - לבקש מגדי לסין יו"ר האיגוד שיפנה לאפי שיגיע איתו להסכמה איך פותרים, 2. לפנות לממונה במכתב שיביע את עמדתנו שאנחנו נגד המבצעים של הלוסט לידר ושאין לנו דרך לפעול. גדי אכן פנה לאפי, אפי אמר שישמח לפגוש אותו בכובעו כמנכ"ל שטראוס אך לא יפגש איתו בכובעו כיו"ר איגוד המזון.
דיברנו עם הריבוע הכחול, אמרנו שאנחנו מאוד כועסים על המבצעים, ואז הם אמרו שזה רק מהלך החדרה למגה בול, ושהמבצע יסתיים אחרי שבוע, ולא צריך לעשות מזה סיפור גדול. הם ניסו להרגיע אותנו. אני מאוד לא אוהב את מה שקורה פה, זה בושה וחרפה שאדם כמו אפי עומד לדין, אנחנו ניסינו הכל כדי למנוע שזה לא יקרה. אפי היה ידיד שלי לפני האירוע ונוצר ידיד אחרי האירוע. בשורה התחתונה אני מאוד לא אוהב את מה שקורה כאן".
במהלך החקירה הנגדית עו"ד אגמון עימת את תמיר עם מסמכים וזה חזר בו מעדותו לגבי מועד תיאום פגישת האיגוד וסיבתה. בחקירה הנגדית אמר תמיר כי יתכן והפגישה נקבעה עוד בטרם הוצאו מוצרי קוקה קולה מהמגוון והסיבה לכינוס פגישת האיגוד היתה מלחמת הרשתות, והחשש מקריסת רשת נוספת, ולא מעשיו של אפי. "חששנו שתרחיש קלאב מרקט יחזור על עצמו, מלחמת רשתות כשהיא יוצאת משליטה עלולה לגרום לקריסת רשת, אתה לא יכול למכור בהפסד לאורך זמן. חשש נוסף שהיה לו זה שהרשתות בסוף המבצע יפנו אלינו הספקים ויבקשו שנשתתף בעלות".
יחד עם זאת, אמר תמיר, מעשיו של רוזנהויז הובילו לדחיפות בקיום הישיבה. "הפרשה הזו היתה מרכז ישיבת האיגוד, ולראיה ההחלטתנו בסיכום הישיבה שגדי לסין ידבר עם אפי וינסה להגיע איתו להסכמה".