האוצר חותם על צו להורדת המס על הדלק ב-30 אגורות
הצו תקף לחודש ימים בלבד. המהלך נועד למנוע את התייקרות הבנזין שאמורה הייתה להיכנס לתוקפה הלילה
ניצחון לעמדת משרד התשתיות: משרד האוצר החל לעבוד בשעה האחרונה על הכנת צו שמקטין מיידית את המס על דלק בשיעור של 30 אגורות. כך נודע ל"כלכליסט". הצו תקף לחודש ימים בלבד, כלומר עד לתחילת ספטמבר. המהלך נועד למנוע התייקרות של כ-30 אגורות במחיר הבנזין, שאמורה להיכנס לתוקפה
הבוקר הזהיר שר התשתיות, עוזי לנדאו, כי מחירי הדלק עומדים לעלות "אלא אם יינקט צעד שישמור על יציבות המחירים". לדבריו "המסים שמטיל האוצר מהווים יותר מ-50% ממחירו של ליטר בנזין לצרכן. הדרך לשמור על רמה סבירה של מחירי הדלק היא הורדה במסים שמטיל האוצר – הבלו והמע"מ. בנושא זה פניתי לראש הממשלה כבר לפני מספר חודשים. רחשי הלב של הציבור אמיתיים. אי אפשר להשית על הציבור מסים מעבר לכוח הסיבולת. עלינו להודיע מיידית שמחירו של הדלק לא עולה ושהממשלה סופגת את העלויות, לפחות בחודשים הקרובים".
בשיחה שהתקיימה בין משרד ראש הממשלה, משרד התשתיות ומשרד האוצר, ובנוכחות ראש הממשלה בנימין נתניהו ושרי התשתיות והאוצר, הוחלט כי אם עד 1 בספטמבר לא תושג הכרעה בעניין הורדת מרווח השיווק של חברות הדלק, הוא יתייקר אוטומטית בכ-15 אגורות ואילו הבלו יתייקר בחזרה ב-15 אגורות. הצו אמור להיחתם בשעות הקרובות, מה שמעכב נכון לעכשיו את פרסום מחיר הבנזין לחודש הבא.
מרווח השיווק הוא אחד ממקורות הרווח העיקריים של חברות הדלק, והוא מחושב כיחס שבין מחיר מכירת הבנזין בתחנות לבין מחיר הרכישה של הדלק מבתי הזיקוק, בניכוי הוצאות. כפי שנחשף ב"כלכליסט", בפברואר האחרון קיבל משרד התשתיות דו"ח שהוכן על ידי משרד רו"ח לאון אוליצקי ומצביע על אפשרות להורדת מרווח השיווק של חברת הדלק בטווח שבין 20 ל-35 אגורות לליטר, אולם עד היום משרד התשתיות נמנע מליישמו כיוון שעבודת ניתוח הנתונים טרם הסתיימה.
בנושא מרווח השיווק אמר לנדאו: "מרווח השיווק קטן ביותר (רק 10% ממחיר הליטר – ל"ג), אז אי אפשר לתלות בו את הכל, אבל גם בתחום זה אנו עוסקים. צוות שהקמתי יגיע לסיכום בקרוב מאד, ואני מקווה שנוכל גם אנחנו לתרום את חלקנו ולהקל על הציבור, אבל אי אפשר לתת לבעיה פתרון מהשרוול מתוך היסטריה".