נתניהו לבג"ץ: צריך להעביר את סכסוך הרופאים לבוררות
הרכב של שלושה שופטי בג"ץ ידון מחר בצהריים בעתירה בעניין שביתת הרופאים. בתגובה שהגישו רה"מ ושר האוצר נכתב: "סכסוך הרופאים עלה מדרגה בשל שני אירועים דרמטיים - שביתה פראית וחתימה על מכתבי התפטרות של המתמחים"
נשיאת בית המשפט העליון דורית ביניש קבעה כי הרכב של שלושה שופטי בג"ץ ידון מחר (ג') בשעה 13:00 בעתירה בעניין שביתת הרופאים. הנשיאה קבעה כי הצדדים יוכלו בין היתר להתייחס לסוגיית הצורך לדון בעניין הזה בבג"ץ, בהתחשב בהליכים שהתקיימו בבית הדין לעבודה, שלא צלחו לבסוף.
מתגובה שהוגשה היום (ב') לבג"ץ במסגרת העתירה שהוגשה ביום ה' האחרון, עולה כי ראש הממשלה ושר האוצר סבורים כי יש להעביר את הסכסוך לבוררות. "נוכח המבוי הסתום שאליו נקלע המשא ומתן והאיום להמשיך לנקוט בצעדים ארגוניים, הגענו למסקנה כי בשל הסכנה הטמונה לציבור אין מנוס מיישוב הסכסוך בדרך של בוררות", נכתב בתגובה. עוד נכתב כי "סכסוך הרופאים עלה מדרגה בשל שני אירועים דרמטיים - שביתה פראית וחתימה על מכתבי התפטרות של המתמחים".
מהתגובה עולה עוד כי ביום ג' שעבר התגייס משרד ראש הממשלה להגיע לפתרון ונערכה פגישה עם מנכ"ל משרד ראש הממשלה, אייל גבאי. בפגישה ציין יו"ר הסתדרות הרופאים,ליאוניד אידלמן, כי "לפני שבוע וחצי היינו קרובים לסגירה, אך המצב השתנה ולא ניתן להתכנס כעת סביב אותן הבנות". גבאי סיכם את הדיון כי אינו רואה מנוס מפניה לבוררות.
התגובה הוגשה במסגרת עתירה שהוגשה ביום ה' האחרון בבקשה להוציא צו על תנאי שיורה לנתניהו להתערב במשבר באופן אישי. העתירה הוגשה על ידי עורך הדין דוד פורר, העומד בראש מחלקת ליטיגציה במשרד גרוס, קלינהנדלר, חודק, הלוי, גרינברג.
התגובה בשמם של נתניהו ושטייניץ הוגשה באמצעות חני אופק, דורון יפת ואסנת דפנה מפרקליטות המדינה.
שירותי בריאות כללית מצטרפת לאמירה של ראש הממשלה וקוראת לחייב את הצדדים לקיים הליכי בוררות על בסיס ההסכמות שגובשו ביניהם במסגרת המשא ומתן. "הצדדים מצויים במשבר של ממש", נכתב בתגובה לבג"ץ, "שביתת הרעב וצעדי המחאה מלמדים על משבר מהותי ותהומי, עליו לא ניתן יהיה לגשר בישיבות משא ומתן".
שירותי בריאות כללית מעסיקה מעל ל-30 אלף עובדים ומפעילה 14 בתי חולים וכ-1,400 מרפאות. כללית מעסיקה כ-6,500 רופאים.