מאבק הרופאים: הוחלט על הליך גישור; המגשר: פרופ' יצחק פטרבורג
פטרבורג, רופא בהכשרתו הוא סמנכ"ל בטבע, כיהן בעבר כמנכ"ל שירותי בריאות כללית, כנשיא ומנכ"ל סלקום וכדירקטור בסורוקה. בבוקר אמור להתחיל תהליך הגישור. הרופאים הציגו תנאים נוקשים לגישור: מקצים לו שבוע אחד בלבד ומבקשים להמשיך את העיצומים במהלכו
פרופ' יצחק פטרבורג יהיה המגשר בין המדינה לרופאים. כך נקבע בסיום הדיון הלילה בבג"ץ בפרשת משבר הרופאים. פטרבורג, רופא בהכשרתו, משמש סמנכ"ל חטיבת המוצרים הממותגים הגלובליים בטבע. בעבר שימש מנכ"ל שירותי בריאות כללית, נשיא ומנכ"ל סלקום ודירקטור במרכז הרפואי סורוקה.
במהלך הדיון היום הסכימו הרופאים והמדינה להליך גישור. בתחילה עלו שמות שני מגשרים אפשריים - יורם גבאי, יו"ר פעילים שוקי הון ופרופ' דן אופנהיים. בהמשך נותר רק שמו של גבאי, אבל במהלך הדיון הועלו הסתייגויות מגבאי משום שהוא חבר בצוות טרכטנברג ויש חשש לניגוד עניינים. בסופו של דבר נקבע כאמור פטרבורג כמגשר.
השופטים החליטו שהצדדים ימסרו הודעה על התקדמות תהליך הגישור עד לתחילת שבוע הבא.
משעות אחה"צ התנהל הדיון השלישי בין הצדדים בבג"ץ, לאחר שבשני הדיונים הקודמים לא הגיעו הצדדים להסכמה.
הרופאים הציגו תנאים נוקשים להליך הגישור, בין היתר, שההליך יימשך שבוע אחד בלבד והם ימשיכו את העיצומים במהלכו.
עו"ד ארנה לין, המייצגת את הסתדרות הרופאים, אמרה בתחילת הדיון, כי "יש לנו קושי עם גישור. בדיון הראשון אמרנו שאם יש מבוי סתום אז רה"מ צריך להתערב.הרופאים שואלים מה יועיל כיום הגישור ללא התערבות רוה"מ". לין הוסיפה לאחר מכן, כי השתתפות הרופאים בגישור מותנית בכך שמצד המדינה ישתתף גם ראש הממשלה בעצמו בהליך.
הסיבה המקורית שבגללה הגיע הנושא לבג"ץ היתה עתירתו של עו"ד דוד פורר ממשרד גרוס, שעתר בדרישה להתערבות אישית של ראש הממשלה. ההליכים שהתנהלו בבית הדין הארצי לעבודה לא הניבו פירות לפני כן, וכך התערבו בנושא שופטי בג"ץ שמנסים באופן לא רשמי להביא להסכמות.
"לא הגענו לשלב במו"מ שבו נדרשת התערבות רה"מ. יש לכך טעם רק לקראת סיום המו"מ", אמרה היום נשיאת בית המשפט העליון דורית ביניש. עו"ד לין אמרה בתגובה, כי "בין הצדדים יש פער כספי. רק רה"מ יכול לגשר על הפער הכספי".