טרכטנברג: "המלצות הוועדה יכללו תוכנית חומש בשילוב צעדים ממוקדים לטווח הקצר"
המשמעות היא שהתוכנית שיציג יו"ר הוועדה לשינוי כלכלי-חברתי תחרוג מהקדנציה של הממשלה הנוכחית. לפיכך, גם אם ממשלת נתניהו תחליט לאמץ את המסקנות, הממשלה הבאה עשויה להתנער מהן
במקום זבנג וגמרנו: תוכנית חומש. יו"ר הוועדה לשינוי כלכלי-חברתי, פרופ' מנואל טרכטנברג ,החליט כי המלצותיו יתפרסו על פני מספר שנים ויכללו אבני דרך. טרכטנברג הנחה את חברי ארבעת צוותי המשנה בתחומי המיסוי, הדיור, יוקר המחייה והשירותים החברתיים בעקרונות הפעולה והמתווה לתוכניותיהם
משמעות הדבר היא שהתוכנית תחרוג מהקדנציה הממשלתית הנוכחית. לפיכך, גם במידה שממשלת נתניהו תאמץ את המסקנות, הממשלה הבאה עשויה להתנער ממנה.
מליאת הוועדה לשינוי כלכלי-חברתי נפגשה היום בפעם השלישית. בפתח הדיון סקר פרופ' טרכטנברג את רשמיו מהליך שיתוף הציבור בו השתתף מספר שעות מוקדם יותר.
בהודעה שפרסם דובר הוועדה, שרון אחדות, נאמר כי במהלך הישיבה נותחו המגמות הכלכליות חברתיות ושורשי המחאה, ובהם "תחושת המצוקה הכלכלית הכוללת גידול באי השוויון ואי חלחול הישגי הצמיחה בישראל (יחסית לעולם) לחלקים ניכרים באוכלוסיה". עוד דובר על "תחושת אי הצדק, בתוכה החרפת אי השוויון בין חלקים שונים באוכלוסיה ונשיאה לא שוויונית בנטל החברתי, ותחושת ניכור של חלקים נרחבים בחברה הישראלית".
יו"ר צוות המאקרו, המשנה לנגיד בנק ישראל, ד"ר קרנית פלוג, סקרה בישיבה את המגמות והתמורות שחלו במשק הישראלי בעשור האחרון שעומדות ברקע המחאה, ביניהן – עליית אי השוויון בהכנסות משקי הבית, הקיפאון בשכר הברוטו, העלייה הקלה בשכר הנטו תוך התרחבות ניכרת באי השוויון בו, וצמצום משקל השירותים החברתיים בתוצר שהובילו להגדלת ההוצאה הפרטית על שירותים אלה.