פישר עקץ את אטיאס: "התפלאתי לראות שדיונים שלנו הופיעו בעיתון"
הנגיד התייחס בוועדת הכספים לפרסומים לפיהם ביקש משר השיכון להפחית את היקף שיווק הקרקעות. לדבריו, "מחירי הדיור צריכים לרדת בהדרגה ולא בבת אחת"
"אנחנו עוסקים ללא הרף בנושא הדיור ושיווק הקרקעות הוא הפיתרון המהותי", אמר בתגובה נגיד בנק ישראל והוסיף "אני מחבב את שר השיכון, אבל התפלאתי לגלות שדיונים סגורים שהיו לנו התחילו להופיע בעיתון. אבל אולי אלו הכללים ואני צריך להתחיל להתרגל אליהם".
הנגיד ציין בהמשך כי "ענף הנדל"ן הוא ענף קשה במובן שבונים היום ולוקח שנתיים לתוצאות. צריך לחזות מה יהיה המצב בעוד שנתיים ושלוש כשיצטרכו למכור את הדירות ולכן צריך להסתכל קדימה, אני סבור ויודע שיש צורך בהמשך שיווק מהיר של קרקעות לבניה, במטרה להקטין את המחסור בדירות שהיה עד כה. זה היה אחד הגורמים העיקריים לעליית מחירי הדירות שראינו בשנים האחרונות, עליה שאולי סוף סוף התחילה להתמתן. אנחנו בבנק ישראל מתריעים לאורך זמן על המחסור בקרקעות ומברכים על הצעדים שנעשים ע"י הממשלה והמפקח על הבנקים".
פישר הסתייג ואמר כי "המחירים צריכים לרדת הדרגתית ולא בירידה חדה שעלולה להוביל לקשיים בענף הבניה ולערעור היציבות שלו, מה שיפגע ברוכשי הדירות. צריך להתאים את היקפי הבנייה לשווקים, אסור לנקוט בצעדים שייראו טוב בטווח הקצר אבל יזיקו בהמשך לציבור הישראלי, דיברנו על היקף השיווקים ואמרתי שאני לא יודע ואתה לא יודע מה יהיה הכמות וצריך להסתכל מה קורה בשוק".
פישר הדגיש בדבריו, כי "קצב בנייה של 40 אלף דירות בשנה זה קצב טוב ומעבר לזה זה כבר עשוי להוביל מגמה שלילית".
ח"כ מגלי והבה (קדימה) אמר כי "יש בעיה בפיזור של פרויקטים של בנייה. יכול להיות שתוך זמן קצר יהיו עודף בפתרונות דיור באזורים מסוימים, שם תהיה רוויה, בעיקר במרכז, אך במקומות אחרים עדיין יהיה מחסור". פישר בתגובה הכריז כי "אם יש בעיה בפריפריה יש לפתור אותה, זה עדיין לא אומר שלא צריך לנהוג באופן שקול בפתרון הכולל".