דיבידנדים: אנשי העסקים נוהרים לראש העין
קבוצה יוצאת דופן של אנשי עסקים באה אתמול להתעניין בהשקעה בדירה בשכונת יוקרה בראש העין. לגור בה? נו, באמת. וגם: הדייסה שבישל אייל שני
גם להם מגיע: קבוצה יוצאת דופן של אנשי עסקים מובילים צבאה אתמול על גני התערוכה לאחד מאירועי המכירות המוזרים שידע שוק הנדל"ן: ניסיון להקים את קבוצת הרכישה הגדולה בישראל להקמת שכונת יוקרה בראש העין. רשימת המתעניינים בהשקעה כללה את אורי דורי, מיקי ברקוביץ', עמוס שפירא, זאב רוטשטיין, גבי רביד, טלי ירון־אלדר, צחי פישביין, ליאון אדרי, בעלי קנדה ישראל ברק רוזן ואסי טוכמאייר, אורי דורי, בעלי יורופורט גילי דקל ומוטי קירשנבאום, מנכ"ל מנורה מבטחים יהודה בן אסאייג וישראל גודוביץ.
אבל אל תטעו: אף אחד מהם לא היה מוכן להצהיר שהוא מתכוון לגור בראש העין. אורי דורי, למשל: "לא רק בתקופות טובות כדאי לקנות נדל"ן". ברקוביץ' הוסיף: "אני מתעניין הרבה זמן בנדל"ן ומתכנן להרחיב את פעילותי בתחום". לעומתם, עמוס שפירא זז באי־נוחות כשפנינו אליו, והסביר: "אני מכיר את היזמים. באתי רק לשמוע".
בשכונה ייבנו 1,200 דירות עם מתחם מסחר ומשרדים עבור כ־5,000 תושבים בשטח עצום של 900 אלף מ"ר. את הפרויקט תבנה תדהר על 1,000 דונם שבבעלות חברת נצבא, ו־300 דונם ממנו ישמשו לפארק. מוביל הפרויקט, דרור הלוי, הוא בעליה של חברת העיר החדשה, הבטיח להקים "ועדת היגוי" של ה"קהילה", שתוכל להשפיע על תכנון המתחם וגם על המחירים. הוא לא נקב במחירים, אולם ל"כלכליסט" נודע כי הם ינועו מ־950 אלף שקל לדירות 3 חדרים עד 1.1 מיליון שקל לדירות 4 חדרים - מחיר יקר לאזור זה.
שי פאוזנר
הדייסה של אייל שני
לשף אייל שני דרישות חוב המגיעות ל־6.8 מיליון שקל - כך עולה מדו"ח שהגישו הנאמנים, עורכי הדין ארז חבר ומוטי מרקוביץ, לבית המשפט המחוזי בתל אביב והגיע לידי "כלכליסט". חלק מדרישות החוב נגד שני, בין היתר כוכב התוכנית "מאסטר שף", עדיין נבחנות.
צוותים של משרד המשפטים ושל הנאמנים פשטו ביום ראשון על ביתו ועל שלוש המסעדות הקשורות בשני ובשותפו שחר סגל: "הסלון", "צפון אברקסס" ו"המזנון". זאת לאחר שהשופטת ורדה אלשיך מאסה בהתנהלותו בתיק: "התופעה שלפיה חייבים בעלי יכולות כלכליות ניכרות מבצעים מעשי לוליינות ולהטטנות הפכה למכת מדינה". היא קבעה כי כונס הנכסים הרשמי והפרקליטות יבחנו נקיטת סנקציות פליליות נגד שני. בפשיטה הוחרמו מסמכים, מחשבים וטלפונים סלולריים.
לצו קדם פסק דין חריף מאוד של השופטת נגד התנהלותו של שני בשנים האחרונות, ובו תקפה שני נושאים עיקריים: את טענתו כי הוא מרוויח רק 6,000 שקל בחודש ואת הטענה כי אין לו קשר לבעלות במסעדות. "החייב מנסה, בכישרון נופל כנראה מכישרונו בתחום הבישול, 'לרקוח' כיסוי למשכורת. מדובר בחייב שהפך לסלבריטאי וחשוד בכך שהוא שותף בכמה מסעדות יוקרה", נכתב בפסק הדין, "המבוססות במידה רבה, אם לא כמעט לחלוטין, על המוניטין המיוחד של שני - עד כדי כך שאחת מהן, המתהדרת בידו היצירתית, מצליחה למכור פיתה עם ממרחים בעשרות שקלים". לא ניתן היה לקבל את תגובתם של שני, סגל ועורך דינם ארנון שגב עד סגירת הגיליון.
חיילי הבאולינג של משרד האוצר
פקידי משרד האוצר, מתברר, חובבי באולינג. ל"כלכליסט" נודע כי במשרד פעילות שתי קבוצות של שמונה עובדים. אחת מהן כבר זכתה בגביע בתחרות ירושלמית. לקראת עונת הפעילות החדשה החליטו העובדים לשכור את שירותיו של מאמן הבאולינג, יואב זבולוני. הוא יעניק לכל קבוצה 10 שעות אימון. העלות: כ־6,000 שקל. מי משלם? משרד האוצר, על חשבון משלם המסים. זבולוני מגלה כי "אני מאמן גם את מנהל מקרקעי ישראל, משרד החקלאות, הגיחון וגופים ציבוריים נוספים. בשיעורים לומדים לזרוק כדור בצעידה".
תומר אביטל
מגשימי המשאלות
בערב יום שני קיימה עמותת "משאלת לב" אירוע ב"וילה סוקה" במושב בני ציון למען ילדים הנמצאים בסכנת חיים. בכניסה לאולם הוצגה רשימת משאלות של הילדים והמוזמנים יכולים היו לתרום כסף או להציע שירות. העמותה חילקה בערב אותות הוקרה לבנק מזרחי טפחות, אל על, דוד פתאל ודודי ויסמן.