דיבידנדים: יוסי לוי הוטס מראשות ועד אל על
מועצת עובדי אל על החליטה לשים סוף לכהונתו של יו"ר הוועד הפרובוקטיבי יוסי לוי, ובחרה באשר אדרי להחליפו. מנכ"ל אל על אליעזר שקדי כבר דרוך לקראתו
יוסי לוי, היו"ר הכל יכול והפה הגדול של ועד עובדי אל על, כבר לא. לאחר שש שנים בתפקידו בחרה מועצת עובדי אל על באשר אדרי כיו"ר החדש, והטיסה את לוי מראשות הוועד.
מאחורי לוי קדנציה עמוסת כותרות ומאבקים, בייחוד מול המנכ"ל לשעבר חיים רומנו: "נגרום לרומנו להרגיש שהוא יושב על כיסא מפלט. אמנם אני חבר שלו, אבל בכל הקשור ליחסי עבודה אני אשחט אותו" (לוי בראיון ב־2008). כשרומנו הודיע על פרישתו מאל על, צוטט לוי כמי שמייעץ למנכ"ל הנכנס: "אם הוא יהיה בסדר, נקבל אותו בפרחים. אם לא - יקבל מכות".
בפועל, היחסים של לוי מול אליעזר שקדי, שבדיוק היום מציין שנתיים לכהונתו כמנכ"ל אל על, היו מתונים. העובדה שהשניים לא אולצו לנהל משא ומתן מאתגר על הסכם עבודה קיבוצי בהחלט תרמה לכך. גורמים באל על ובהסתדרות טוענים כי הפסדו של לוי כרוך גם במערכת היחסים העכורה בינו לבין יו"ר איגוד עובדי התחבורה בהסתדרות אבי אדרי, שהחלישה את כוחו של לוי עד שהפך לשחקן שולי במהלכים שעניינם תנאי העסקת עובדים.
מי שכן יצטרך לנהל משא ומתן עם שקדי על הסכם עבודה הוא יו"ר מועצת העובדים הנבחר אשר אדרי (אין קשר משפחתי לאבי אדרי): משא ומתן ראשון שלו וראשון של שקדי. מעניין מה תהיה הרטוריקה בין השניים.
מחברת אל על נמסר בתגובה לתוצאות הבחירות: "אל על מברכת את היו"ר הנבחר ותעבוד איתו ועם הנציגות הנבחרת בשיתוף פעולה לטובת החברה".
יו"ד ועד העובדים החנבחר, אשר אדרי, אמר: "אני מאמין שאוכל להוביל את הוועד והעובדים לכל האתגרים שיעמדו בפנינו. אני מאחל לחברי הוועד היוצאים הצלחה, ובאופן אישי גם למזכיר הוועד היוצא, יוסי לוי".
יוסי לוי לא מסר תגובה עד לסגירת הגיליון.
ציר הזמן חלף בישראל
סם לסין, בכיר בפייסבוק שאחראי על פיתוח עמוד הפרופיל החדש והמדובר של הרשת החברתית (הטיימליין), הגיע בסוף השבוע לביקור משפחתי בישראל. לסין, לשעבר מייסד ומנכ"ל הסטארט־אפ Drop.io, שנרכש על ידי פייסבוק, כבר ביקר בישראל בעבר. הפעם הגיע בלוויית ארוסתו, כתבת הטכנולוגיה של ה"וול סטריט ג'ורנל" ג'סיקה ווסקלרו.
יוסי ורדי ניצל את המומנטום והזמין אותם למתחם היזמות במגדל שלום בתל אביב, שם דיבר בפני כמה עשרות יזמים וסטארט־אפיסטים. במהלך המפגש, שהדברים שנאמרו בו נאסרו לציטוט, עסק לסין בסוגיה איך תיראה פייסבוק בעוד חמש שנים. ווסקלרו, המסקרת בעיקר את אפל, ניסתה להעריך אילו מהלכים תנקוט החברה בעידן פוסט־ג'ובס.