דיבידנדים: ישי דוידי ומאיר שמיר עוקפים שביתה
לכלכליסט נודע כי שיתוף פעולה מפתיע בין פרקליטות המדינה וההסתדרות איפשר לשני בעלי העסקים הבכירים לסגור את עסקת מכירת סולבר לקואופרטיב הענק האמריקאי CHS
שביתה במשק היא כנראה מושג יחסי. מתברר שיש שמות שפותחים דלתות במשרדי רשם החברות גם בימים שבהם יו"ר ההסתדרות עופר עיני נאבק על זכויותיהם של עובדי הקבלן. כך קרה שביום חמישי שעבר, בעיצומה של השביתה, נאותו במשרד הרשם לקבל לטיפולם את בקשתם של מאיר שמיר וישי דוידי, בעלי השליטה ביצרנית חלבוני הסויה סולבר באמצעות מבטח שמיר וקרן פימי בהתאמה. שמיר ודוידי היו זקוקים לכמה חתימות קטנות כדי להשלים את מכירתה של סולבר לקואופרטיב הענק האמריקאי CHS. היקף העסקה עומד על כחצי מיליארד שקל.
דובר משרד המשפטים שפך אור בשם רשם החברות על המהלך החריג: "במהלך יום חמישי נעשו פניות של עורכי הדין של הצדדים, אשר ביקשו להגיש מסמכי מקור שחסרו להשלמת עסקת המיזוג. המסמכים נשלחו למייל רשם החברות, אך היה צורך במסמכי מקור ואת אלה לא היה ניתן להגיש בשל הוראת ההסתדרות אשר השביתה את שירותי קבלת הקהל ברשם (כמו גם ביתר הגופים הממשלתיים). בקשתם סורבה על כן על ידי עובדי הרשם. בסביבות השעה 17:00 התקשרו למשרדי רשם החברות עו"ד עזרא לוי מפרקליטות המדינה וכן רחמים לניאדו, יו"ר וועדת חריגים בהסתדרות, אשר נתנו את אישורם לטיפול בקבלת מסמכי המקור הנותרים שנדרשו להשלמת המיזוג. בהתאם, ולמרות השעה המאוחרת, טופלה הבקשה. עובדי הרשם קיבלו את המסמכים והשלימו את המיזוג ורישומו".
מקרן פימי נמסר בתגובה כי "בשל חשיבות העסקה, והעובדה שדווחה כבר בארצות הברית, כמו גם הימצאותם של הרוכשים בין מאה החברות הגדולות בארה"ב, וועדת החריגים של רשם החברות אישרה את השלמת העסקה".
ממבטח שמיר נמסר בתגובה כי "אנו מברכים על סיוע כל הגורמים הרלבנטיים לאפשר השלמת ההליך הפורמלי הנדרש למכירת חברת סולבר לחברה האמריקאית, שנציגיה הגיעו לארץ במיוחד למטרה זו במועד שנקבע מזמן".
בהסתדרות בחרו שלא להסביר מהם הקריטריונים שאיפשרו את קבלת ההחלטה בוועדת החריגים שלה.
משפחה במבצע
רמי לוי: "אין סיבה שלא יאושרו תנאי העסקת משפחתי ברשת"
תיקון 16 לחוק החברות לא מטריד את רמי לוי. אם תשאלו אותו, החובה לאשר אצל בעלי המניות את תנאי העסקתם של בני משפחתו ברשת היא עניין טכני פעוט. "אין סיבה שלא יאשרו", הוא אומר בבטחה לקראת האסיפה המיוחדת שזומנה לסוף החודש.
העסקתם של שבעת בני משפחת לוי עלתה לרשת ב־2010 1.3 מיליון שקל. בתשעת החודשים הראשונים של 2011 הסתכמה עלות העסקתם ב־1.16 מיליון שקל. במסגרת הבקשה לאישור תנאי העסקתם, מדגישה החברה כי התנאים אינם חורגים מהתגמול המקובל לתפקידים דומים שבהם העובדים אינם קרובים לבעל השליטה. כך יפית עבוד לוי אטיאס, בתם של רמי ועדינה לוי, המחזיקה ב־0.03% מהון המניות ומשמשת כמנהלת מועדון הלקוחות, משתכרת 13,246 שקל ברוטו, ומקבלת רכב וטלפון נייד. דרור לוי, אחיו של רמי, מנהל את רשת המהדרין, משתכר 25,056 שקל ברוטו.
ויש עוד: אורלי אללוף, גיסתו של לוי, מועסקת כאחראית קלדניות במחלקת הנהלת חשבונות, משתכרת 9,027 שקל ברוטו. קרלוס אללוף, בעלה של אורלי, מועסק כמנהל סניף מודיעין־שילת, זכאי לשכר חודשי ברוטו של 12,547 שקל וכן לרכב וביטוח מנהלים. רינת עבוד לוי, בתו של לוי, מועסקת כמנהלת הלשכה המשפטית, ומשתכרת 10,000 שקל ברוטו. עופרה לוי־שרון, אחותו של רמי, מנהלת סניף רב חן ואחראית על הכשרת קופאיות, משתכרת 20,545 שקל ברוטו. גם היא זכאית לרכב ולביטוח מנהלים. יעקב שמעוני, גיס של רמי לוי, מנהל סניף מעלה אדומים, שכרו ברוטו 18,094 שקל והוא זכאי לרכב ולביטוח מנהלים.
הדלק החדש של אורון
בגיל 72 חיים (ג'ומס) אורון מתדלק את עצמו מחדש. יו"ר מרצ לשעבר, שכיהן כחבר כנסת מטעמה ושר החקלאות בסוף האלף הקודם, נבחר ליו"ר הוועד המנהל של החברה להגנת הטבע. הוא יחליף את גרשון פלג, שכיהן בעבר גם כמנכ"ל החברה ויישאר חבר ועד מנהל. מהחברה נמסר כי אורון לא יקבל שכר עבור תפקידו. המינוי בחברה להגנת הטבע מתווסף למינויו לדירקטור חיצוני ב"טן", חברת הדלק שבשליטת אליעזר פישמן. בנוסף, הוא ממשיך לכהן כיו"ר המפעלים בקיבוץ להב שבו הוא מתגורר, ובהם דולב לייצור מכלי פלסטיק.
אורון אמר ל"כלכליסט" כי "אני רואה בפעילות החברה להגנת הטבע המשך פעילותי הציבורית, חיבור בין צדק סביבתי וחברתי וחינוך לאהבת הטבע". אורון בחר לא להתייחס למינויו לדירקטור ב"טן".
תיאטרון כלכלי
צהרי שישי, מרכז צוותא בתל אביב. בוגרי הסטודיו למשחק ניסן נתיב מעלים את המופע "אלטרנתיב All Stars", שהכנסותיו גיוס תרומות לבניית משכן קבע לסטודיו. בין שלל השחקנים הגיעו גם אנשי עסקים ששילמו בין 100 ל־500 שקל לכרטיס עבור תרומה, בהם: נשיא התאחדות המלונות עמי פדרמן שבא עם רעייתו מיכל וילדיו התאומים ענבר ותומר, גד פרופר, ערי סטימצקי, משקיע ההייטק הסדרתי זוהר גילון ופרופ' יאיר טאומן.