בלעדי ל"כלכליסט": קרן ההשקעות הגדולה בעולם נכנסת לישראל
בלאקסטון הנסחרת בוול סטריט לפי שווי של 7.7 מיליארד דולר מנהלת מו"מ מתקדם עם מנהלי קרן מרקסטון דני גילרמן, אמיר קס ורון לובש כדי שאלו ייצגו אותה בישראל. מקורבים למו"מ טוענים כי בלאקסטון מאמינה שבישראל נוצרו הזדמנויות השקעה שיהיה נכון לנצלן בשנת 2012
קרן בלאקסטון, קרן הפרייבט אקוויטי הגדולה בעולם, תיכנס בשנה הקרובה לפעילות בישראל: ל"כלכליסט" נודע כי בחודשים האחרונים מנהלת הקרן משא ומתן מתקדם עם שלושת מנהלי קרן מרקסטון, דני גילרמן, אמיר קס ורון לובש, להקמת קרן חדשה לביצוע השקעות בישראל.
על פי המודל העסקי שגובש לקרן, היא תוקם כקרן חדשה של מרקסטון. גילרמן, לובש וקס יפעלו כנציגי בלאקסטון בארץ ויחפשו עבורה השקעות מתאימות בישראל. ההון שישמש לפעילות הקרן יגויס לכל השקעה בנפרד מבלאקסטון וממרקסטון. גיוס ההון לקרן אמור להתחיל בשבועות הקרובים והעסקאות שבהן היא מעוניינת הן בהיקף עצום של 100 מיליון עד מיליארד דולר.
בשבועות האחרונים נפגשו השלושה עם גורמים שונים בשוק ההון והחלו לנהל מגעים לביצוע השקעות בשלוש חברות ראשונות עבור השותפות. מדובר בפעם הראשונה שבה נכנסת הקרן לארץ, אף שבעבר היא התעניינה בביצוע השקעות בחברות בולטות, כגון מכתשים אגן, נטפים. בסופו של דבר, בחרה הקרן שלא להגיש הצעות לביצוע השקעות בחברות. כיום על פי הערכות, עשויה הקרן להתעניין בביצוע השקעות בפרטנר, סלקום וכלל תעשיות, שנמצאות על המדף.
מקורבים למשא ומתן בין הצדדים טוענים כי בלאקסטון מאמינה שבישראל נוצרו הזדמנויות השקעה מעניינות, והקרן מעוניינת להפוך אותה לשוק אסטרטגי. קיימת אפשרות שהקרן החדשה של מנהלי מרקסטון (שלא תיקרא כאמור מרקסטון) תשקיע בשלב מאוחר יותר גם בשווקים אחרים בחו"ל, וייתכן שגם להשקעות אלה או לחלקן תצטרף בלאקסטון.
בלאקסטון, שהוקמה ב־1985 כחברת ייעוץ לביצוע מיזוגים ורכישות, עברה עם השנים שינוי משמעותי והחלה להתמקד בגיוס הון לביצוע השקעות. הקרן משקיעה בשורה של מגזרים - מנדל"ן ותקשורת ועד תעשייה מסורתית והייטק. בחצי השנה האחרונה רכשה בלאקסטון עשרות קניונים ומרכזי קניות בארה"ב מידי אקוויטי וואן שבשליטת חיים כצמן ודורי סגל תמורת 473 מיליון דולר ומאלביט הדמיה שבשליטת מוטי זיסר תמורת 600 מיליון דולר.
הקמת הקרן המשותפת עם בלאקסטון מהווה תפנית לא צפויה ודרמטית בקריירה של שלושת מנהליה. לפני שנתיים נקלעה הקרן למשבר חריף, כאשר היו"ר שלה אליוט ברוידי הורשע בארה"ב במתן שוחד של מיליון דולר לארבעה בכירים בקרן הפנסיה של מדינת ניו יורק. במקביל נאלצה מרקסטון לפצות את הקרן ב־18 מיליון דולר בהסדר פשרה. בעקבות הפרשה עזב ברוידי את הקרן וגילרמן מונה במקומו כיו"ר כדי לייצב את המערכת ולהחזיר את אמון המשקיעים. בקופת מרקסטון נותרו קצת יותר מ־200 מיליון דולר מתוך כ־800 מיליון שגייסה ב־2004.
ממרקסטון לא נמסרה תגובה.
לכתבה באנגלית לחץ כאן