15 שנה אחרי קריסת קווי אשראי: הנושים יקבלו 22 מיליון שקל
הסכם הפשרה הושג בתביעה שמנהלים זה 8 שנים מפרקי קווי אשראי, והוא יאפשר החזר של 29%-100% לקבוצות הנושים השונות. המפרקים צפויים לדרוש שכר טרחה של 10-5 מיליון שקל על עבודתם לאורך כל השנים
15 שנה אחרי קריסתה של קווי אשראי של יובל רן גובש הסדר נושים במסגרתו יחולקו 22 מיליון שקל לנושים של החברה ובהם בנק לאומי, רשויות המס ומחזיקי אגרות החוב. הכספים ישולמו ע"י בעלי מניות ומנהלים בקבוצה שקרסה כפשרה במסגרת תביעה בהיקף של מאות מיליוני שקלים שהוגשה נגדם ב-2004.
הבקשה תוגש בימים הקרובים לאישורו של בית המשפט המחוזי ע"י הנאמן למחזיקי אגרות החוב, עו"ד אופיר נאור. נאור מסר ל"כלכליסט" בתגובה: "אני מברך על ההסדר ועל ההחלטה של הנושים של החברה לאשר אותו – לאחר תהליך ממושך של משא ומתך מפרך. לאחר שנים ארוכות של הליכים משפטיים יוכלו נושי החברה סוף סוף לקבל חלק מכספם".
הפירוק של קווי אשראי החל לפני 13 שנים, כאשר בשנת 2004 הוגשה תביעה על ידי המפרקים נגד 42 נתבעים והיקפה הוערך במאות מיליוני שקלים. לכל אורך השנים לא קיבלו הנושים דבר על חשבון החוב כלפיהם. בחודש שעבר עם גיבוש מתווה להסכם פשרה הוא הובא לאישורם של אסיפות הנושים.
בנק לאומי שטען לחוב של 9.7 מיליון שקל כלפיו יקבל לפי הסכם הפשרה 4.5 מיליון שקל. בנוסף יחולקו כ-2.7 מיליון שקל לנושים בדין קדימה ובהם רשויות המס ועיריית תל אביב. הנושים הרגילים יקבלו 29% מסכום נשייתם נטו, שהם 50 אגורות בעבור כל 1 שקל ע.נ אגרת חוב (הצמדה לערך ריאלי שמפחיתה את ההחזר מ-50% ל-29%).
אחת מדרישות הנושים בהסדר היתה כי שכר הטרחה של מפרקי קווי אשראי, עו"ד יצחק מירון ורו"ח חיים רבינוביץ, לא ישולם על חשבון הסכומים שיחולקו בפשרה אלא רק מתוך עודפי כספים שנמצאים בקופה, ואשר ככל הידוע עומדים נכון להיום על כמה מיליוני שקלים בודדים. עם זאת המפרקים דורשים ככל הנראה שכר טרחה שינוע על 10-5 מיליון שקל, והסוגיה תוכרע ע"י בית המשפט.
יובל רן, מבעליה לשעבר של חברת קווי אשראי, נחשב לילד הפלא של שוק ההון הישראלי וזכה לכינוי "מלך הבועה." באפריל 1997 עזב רן את הארץ עם משפחתו והותיר אחריו חובות המוערכים בכ800- מיליון שקל. כיום הוא מתגורר ביוסטון בארה"ב. חברת קווי אשראי, שהיתה חברה ציבורית שנסחרה בבורסה לניירות ערך, נקלעה להליכי פירוק.