שטייניץ מאותת לקדמי: החזרת הקוטג' לפיקוח לא תיטיב עם הצרכנים
בתגובה לפנייה של ח"כ זהבה גלאון לפיה יש לוודא כי הקשר בין עלות המוצר למחירו הסופי יישמר בטווח הארוך, ענה שר האוצר כי "כוחם של הצרכנים כמפקחים על מחיר מוצרי הצריכה יכול להשפיע על התנהגות היצרנים יותר מהתערבות ממשלתית"
"משרד האוצר אינו רואה בהחזרת הקוטג' לפיקוח כיום צעד שיטיב עם צרכני המשק הישראלי" - כך כתב לאחרונה שר האוצר יובל שטייניץ במענה לפנייתה של ח"כ זהבה גלאון להחזיר את הקוטג' לפיקוח.
שטייניץ ציין במכתבו כי בימים אלה דנות בסוגיית הוזלת מחירים בענף החלב שתי ועדות, האחת
לדבריו, "המצב כיום של התעוררות צרכנים ומודעותם המוגברת לגבי מוצרי הצריכה הבסיסיים, כוחם כמפקחים על מחיר מוצר הקוטג' ועל מוצרי הצריכה בכלל, יש בו להשפיע על התנהגות היצרנים במידה רבה יותר מהתערבות ממשלתית".
גלאון פנתה לשטייניץ באמצע חודש מרץ על רקע חוות דעת שהוגשה בתביעה ייצוגית נגד תנובה שנכתבה על ידי פרופ' אביה ספיבק וד"ר מאיר אמיר, לפיה מחיר הקוטג' עלה בשנים 2005-2011 בשיעור של 41%. בתקופה זו, בה יצא הקוטג' מרשימת המוצרים המפוקחים, התייקרו מחיריהם של מוצרי חלב שכן נותרו בפיקוח בשיעורים נמוכים בהרבה של 5% עד 19%. זאת ועוד, חוות הדעת קובעת כי בשנים 2009-2010 מחיר הקוטג' עלה ב-12% בעוד שעלות ייצורו פחתה ב-4%.
לדברי גלאון, "הגם שמאז 'מחאת הקוטג'' בקיץ הורידו רשתות השיווק את מחירו של המוצר, הוא עדיין יקר משהיה טרם הוצא מפיקוח, למרות הוזלת עלויות הייצור, ואין כל מניעה שמחירו לא ימשיך לעלות באופן הדרגתי, כל זמן שהביקורת הציבורית אינה מתעוררת. אינטרסיהן של החברות העוסקות בייצורו ברורים, ועל כן אני סבורה שעל הממשלה לפעול בהקדם כדי להחזיר את הקוטג' לרשימת המוצרים המפוקחים, במטרה להגן על האינטרס הציבורי והצרכני, ולוודא כי הקשר בין עלות המוצר לבין מחירו הסופי ישמר גם בטווח הארוך, ולא רק כתגובה נקודתית למחאה הציבורית".