נאמני קיקה: מכרנו רבע מהסחורה בשלושה ימים
השופט קיבל את הצעת הנאמנים לפיה לקוחות ששילמו מלוא הסכום תמורת סחורה אותה לא קיבלו יחוייבו לשלם עוד 50% כתנאי לקבלתה
נאמני קיקה, עו"ד רון בר ניר והכלכלן אלון כהן, אמרו היום (א') בבית המשפט כי ב-3 הימים בהם החנות היתה פתוחה נמכרו רהיטים בסכום של 4.6 מיליון שקל - כרבע מכלל הסחורה שנמצאת ברשות החברה. ביום שישי בבוקר החנות נותרה סגורה בנימוק שהמוני הקונים שהגיעו לחנות בשבוע שעבר פשטו ורוקנו את המדפים, כך שהיה צורך להיערך למילוי מחודש. בסך הכל, לדברי הנאמנים, ביקרו בקיקה 10,000 איש בשבוע שעבר.
היום בצהריים התקיים דיון בביהמ"ש המחוזי מרכז והנאמנים ציינו עוד כי 120 עובדים פוטרו על ידם בימים האחרונים וכמה עשרות עובדים נוספים התפטרו. כ-80 עובדים נותרו ויועסקו עד סוף החודש, כשהמטרה היא לסיים את מכירת החיסול עד אז.
חלקו הראשון של הדיון נסוב על גורל הרהיטים שהזמינו אלפי לקוחות בטרם הקריסה, כשרבים מהם שילמו את מלוא תמורת המוצר אך לא קיבלו אותו. הנאמנים ביקשו לחייב את הלקוחות הללו בתוספת של 50% למחיר בכדי לקבל את המוצר. למעשה, ומאחר שבמכירת החיסול המוצרים הוצעו ב-50% הנחה ואף למעלה מכך, הרי שתיאורטית עדיף לחלק מאותם הלקוחות לרכוש עצמאית מחדש את המוצר בהנחה במקום להוסיף 50% לתמורה שכבר שולמה על מנת לקבלו.
עם זאת, נציגת כונס הנכסים הרשמי תמכה בעמדת הנאמנים בדיון וטענה כי מוצרים שטרם נמסרו ללקוחות לפני הקריסה משועבדים בשעבוד צף לבנקים ולפי הפסיקה והדין מסירתם ללקוחות תהווה העדפת נושים אסורה. טענה זו הועלתה גם כלפי לקוחות ששילמו את מלוא הסחורה אך לא קיבלו בטרם הקריסה את הריהוט שהזמינו מסיבות טכניות בלבד של דחייה במועד האספקה. כך במקרה בו לקוח ביקש מיוזמתו לדחות מטעמים טכניים את מועד האספקה של שולחן - ושילם את מלוא התמורה - הוא נדרש להוסיף כעת 50% בכדי לקבלו.
השופט שילה כתב בהחלטתו כי "הצעת המפרקים הזמניים המקובלת על כנ"ר, היא הצעה הולמת ואינני רואה אפשרות, חרף הפגיעה באותם לקוחות ששילמו את התשלום, לאפשר להם לקבל את המוצרים ללא תשלום או בתשלום נמוך יותר, שהרי מדובר יהיה במקרה כזה בהעדפת נושים אסורה".
הנאמנים אמרו עוד בדיון כי בשבוע שעבר הגיעו אנשי הוצאה לפועל מטעם בנק המזרחי וביקשו לקחת את המשאיות של קיקה, בנימוק שלבנק יש שעבוד על המשאיות וזכותו לקחת אותן ולהעמידן למכירה מיידית. השופט אילן שילה אסר על עיקול המשאיות עד לאחר שתסתיים מכירת החיסול.