בטר פלייס משנה את מודל התמחור
לקוחות החברה יוכלו לבחור בין מסלול ללא הגבלת קילומטרים במסגרתו ישלמו 65 אגורות לכל קילומטר, לבין רכישה מראש של "חבילת קילומטרים" בעלות של 55 אגורות לקילומטר
שנה בלבד חלפה מאז שבטר פלייס הציגה את מודל התמחור של המכונית החשמלית ושל חבילות הנסיעה, והיום מודיעה החברה על מודל תמחור חדשן, שמבטל את המודל הישן לחלוטין. כפי שנחשף בשבוע שעבר ב"כלכליסט", בטר פלייס שינתה גם את מודל הליסינג שלה וקיצצה שנה אחת מהחוזה הסטנדרטי, שאורכו היה ארבע שנים.
על פי המודל החדש יוכלו לקוחות החברה לבחור באחד משני מסלולי שימוש -
1. הלקוחות לא יהיו מוגבלים במספר הקילומטרים שיסעו וישלמו 65 אגורות לכל ק"מ שיסעו. עם זאת, הלקוחות יהיו חייבים לנסוע מינימום של 1,000 ק"מ בחודש. במידה והלקוח לא הגיע ל-1,000 ק"מ בחודש תעמוד לו האפשרות "להעביר" את הקילומטרים שלא נסע, כך שיזקפו לזכותו בחודש הבא. זאת בניגוד למסלולים הקודמים, שהיו מבוססים על תקופות זמן והושפעו מתנודות במחירי החשמל.
2. הלקוחות יוכלו לרכוש מראש "חבילת קילומטרים" בעלות של 55 אגורות לקילומטר. במסגרת מסלול זה יצטרכו הלקוחות לרכוש מינימום של 40 אלף קילומטרים למשך שלוש שנים, או 50,60 או 80 אלף קילומטרים לתקופה של ארבע שנים.
למרות הצגת החבילות החדשות, מחירה של פלואנס חשמלית (העומד על 121,200 שקל) לא השתנה. בנוסף לכך, ללקוחות שיהיו מעוניינים לרכוש את הסוללה בעצמם תציע בטר פלייס את המכונית עם סוללה בתוספת של 77 אלף שקל. עם זאת, מכיוון שהסוללה שייכת ללקוח, לא תעמוד לו הזכות להשתמש בתחנת החלפת הסוללות. עד היום הציעה בטר פלייס ארבע חבילות נסיעה שונות ללקוחותיה. על פי החבילות, עבור נהגים שנוסעים עד 20 אלף קילומטרים בשנה, הוצע מנוי במחיר של 1,090 שקל בחודש. עבור נהגים הנוסעים 23 אלף קילומטרים בשנה עמד המחיר על 1,300 שקל ואילו חבילת מנוי של עד 26 אלף קילומטרים עלתה 1,470 שקל. החבילה הגבוהה ביותר המאפשרת נסיעה של עד 30 אלף קילומטרים בשנה עלתה 1,599 שקל בחודש.
מה משתלם יותר?
מחישוב השוואתי של החבילה הישנה מול החדשה עולה שבמסלול ה-65 אגורות לק"מ, המיועד ללקוחות שנוסעים 12 אלף קילומטרים בשנה, קיים חיסכון ניכר. כך לדוגמה, לקוח שנוסע מעט קילומטרים היה חייב לבחור בתוכנית הקודמת במסלול של 1,090 שקל בחודש. על פי תוכנית זו נדרש אותו לקוח לשלם בשנה 13,080 שקל לבטר פלייס, כלומר 1.09 שקלים לקילומטר. כעת יידרש אותו לקוח לשלם רק 65 אגורות. במקרה של לקוח שנוסע כ-20 אלף קילומטרים בשנה שיבחר בחבילת ה-55 אגורות לקילומטר מדובר גם בחיסכון, אך לא בחיסכון ניכר: נהג זה נדרש לשלם עד כה, למשך ארבע שנים סכום של 65 אגורות לק"מ וכעת יידרש לשלם עשר אגורות פחות לקילומטר.
החיסכון בהשוואה לבנזין עדיין אינו ניכר
כאשר משווים את מחירן של החבילות החדשות למחיר של נסיעה במכונית בנזין מקבילה עולה שהחיסכון עדיין אינו ניכר. כך לדוגמה מכונית רנו פלואנס בעלת מנוע בנזין בנפח 1.6 ליטרים שנוסעת 12 אלף קילומטרים בשנה וצורכת בממוצע ליטר של בנזין לכל 10 קילומטרים תלגום דלק בשווי של 8,676 שקל, כלומר 72 אגורות לקילומטר. ברנו פלואנס חשמלית יעמוד המחיר לק"מ על 65 ק"מ בחבילת PAY AS YOU GO המיועדת ללקוחות שנוסעים קילומטראז' נמוך של כ-1,000 ק"מ בשנה. במידה ומדובר בלקוח שבחר בחבילה של 55 אגורות לק"מ מדובר בחיסכון ניכר יותר: כך לדוגמה לקוח שיבחר ברנו פלואנס בעלת מנוע בנזין ויסע כ-20 אלף ק"מ בשנה במשך ארבע שנים, ישלם הלקוח 72 אגורות לק"מ. במכונית החשמלית אותו לקוח ישלם 55 אגורות לק"מ.
עד כה מסרה בטר פלייס בישראל כ-250 מכוניות חשמליות. לדברי זוהר באלי סמנכ"ל מכירות בבטר פלייס, צפי המסירות לרכב החשמלי השנה הוא כ4,000 יחידות.