עלות ההפגנה לציון שנה למחאה - 25 אלף שקל
עלות ההפגנה שנערכה בשבת שעברה פורסמה באתר של דפני ליף. המימון נעשה באמצעות גיוס תרומות באתר. יוני שדמי, האחראי על גיוס התרומות ברשת: "ההתנהלות שלנו היא שקופה וכל אחד יכול לשפוט"
כשעלה האתר לאוויר תחת השם "עמוד התרומות למחאה החברתית-2012" אמר ל"כלכליסט" יוני שדמי, מנהל גיוס התרומות ברשת והאחראי לגיוס התרומות למחאה בשנה שעברה, כי "כל הדברים ייעשו בשקיפות ובשיתוף הציבור. נעדכן באתר על כל הוצאה של הכסף".
באתר ניתן לראות כי עד היום גייס הארגון 41,480 שקל מ-241 איש שונים. שדמי העלה היום (ה') את פירוט ההוצאות המדויק עבור הפגנת ה-14 ביולי.
מן הנתונים עולה כי עלות הוצאות הבטיחות להפגנה עמדו על 6,380 שקל כולל מע"מ. הסכום הזה כולל בתוכו מרכיבים כמו עדכון תוכניות בטיחות (2,800 שקל), אישור יועץ בטיחות לארוע (1,200 שקל) ובדיקת מהנדס קונסטרוקציה לארועים (1,500 שקל).
עלות ההפקה עצמה עמדה על 17,480 שקל כולל מע"מ. ספק יחיד סיפק לפעילים חבילה שכללה חשמל ותאורה, מחסומי לחץ, תאי שרותים, גנרטורים, השכרת ציוד והגברה. הציוד שימש בין היתר להקמת במות ארעיות קטנות שעליהן עלו ודיברו נציגי קבוצות שונות במחאה בסגנון "הייד פארק".
עבור הפצת המידע אודות ההפגנה באמצעות פוסטרים שילם הארגון 1,300 שקל כולל מע"מ. כמובן, עיקר ההפצה היא באמצעות הפייסבוק והרשתות החברתיות, ללא עלות.
לדברי שדמי, העלות נמוכה יחסית של ההפגנה היא פועל יוצא של עבודה מאומצת מצד המארגנים לחסוך כל שקל. "הרבה אנשים עובדים בהתנדבות, הרבה ספקים נותנים ציוד במחיר עלות, וכך אנו מצליחים לחתוך בעלויות. אבל תמיד יש מה לשפר ואנו שואפים שהיעילות שלנו תגדל. אנו מנסים לקבל גם כל מה שאפשר בחינם, אבל מקפידים שאלה יהיו דברים בסטנדרטים גבוהים".
"הרבה דברים טובים קורים כשמתחילים לדבר בכנות על כסף", מוסיף שדמי. "חלק מהמטרה שלנו זה לשמוע ביקורת והצעות לשיפורים, שאנשים יבואו ויציעו לנו הצעות משתלמות יותר, כך שלא רק התרומות עצמן אלא גם ניהול הכסף עצמו יעשה על ידי חוכמת ההמונים. ההתנהלות שלנו היא שקופה וכל אחד יכול לשפוט, להעיר הערות ולהשתתף באופן פעיל בתהליך. ומי שלא אוהב את מה שאנו עושים עם הכסף – שילמד אותי איך אפשר לעשות את זה טוב יותר".