מולקנדוב לא הגיש הגנה – וחוייב לשלם ללבייב 7.2 מיליון שקל
לפי התביעה, מולקנדוב הפסיד את הכסף שהשקיע לבייב אבל גרף מיליוני שקלים באמצעות עמלות שנעשו בחשבון. פסק הדין ניתן בהעדר הגנה – דבר שניתן לשנות באמצעות הגשת כתב הגנה
14:4705.08.12
למעלה משנה לאחר שאיש העסקים לב לבייב הגיש תביעה בגובה 7.2 מיליון שקל
על אבדן השקעה אישית הסכים בית המשפט המחוזי בתל-אביב לחייב את אחד הנתבעים, דניאל מולקנדוב, בכל סכום התביעה.
לפי כתב תביעה, מולקנדוב הפסיד את הכסף שהשקיע לבייב אבל גרף רווחים בשיעור של מיליוני שקלים באמצעות עמלות שנעשו בחשבון.
לב לבייב צילום: ארטיום דגל
למרות חיובו של מולקנדוב הרי שהנתבעים האחרים נחשבים ל"כיס עמוק" הרבה יותר משמעותי, ופסק הדין נגדו ניתן בהעדר הגנה – דבר שניתן לשנות באמצעות הגשת כתב הגנה. התביעה של לבייב הוגשה גם נגד מגדל שירותי בורסה, חברת הבורסה מקבוצת מגדל שוקי הון, ושותפו לשעבר של מולקנדוב אריה ארנטרוי. התביעה הוגשה באמצעות עורכי הדין אסף ברם, תומר ברם ועוז סאסי.
מכתב התביעה עלה, כי במהלך שנת 2004 יצר מולקדנוב קשר עם מקורבי לבייב ובפגישה בה נכחו לבייב ונדב גרינשפון, מצד אחד, ומולקנדוב וארנטרוי מהצד השני ארנטרוי המליץ ללבייב וגרינשפון להשקיע את כספו בתיק השקעות שינוהל על ידי מולקנדוב. לבייב נפגש לפני ההשקעה עם אלי ביהרי, מנכ"ל החברה המרכזית לשירותי בורסה דרכה פעל מולקנדוב, וטען כי נוכחותו של ביהרי גרמה לו להבין כי מדובר בחברת ניהול תיקי השקעות מקצועית ואחראית. נגד ביהרי טוען לבייב שהוא לא גילה שחברי בורסה אחרים כדוגמת בנק הפועלים מסרבים לעבוד עם חברת לב התמר ומולקנדוב, בשל טענות קשות ביותר שהעלו לקוחות רבים כנגדם. לבסוף החליט לבייב להשקיע 5 מיליון שקל.
מגדל טענה במסגרת כתב ההגנה שהגישה כי "בין לבייב ומולקנדוב התקיימה היכרות מוקדמת שהובילה את השניים לחבור להשקעה....לחבר הבורסה לא היה כל שיקול דעת בבחירות מנהלי התיקים. ההיפך, מר לבייב 'הכתיב' לחבר הבורסה את מנהל התיקים שבחר". מגדל גם מוסיפה, שלבייב המשיך להשקיע 4 מיליון שקל לאחר שמיליון שקלים ירדו לטמיון, "האם ייתכן שלבייב לא היה מודע לסיכון?", טוענת מגדל, "האמנם לא יודע לבייב כיצד לנהל את השקעותיו והיכן להשקיע כספו?!".
את לבייב מייצגים עוה"ד אסף ברם ותומר ברם ממשרד ברם סלוקי ושות'