עתירה לבג"ץ: לעצור את ההקצבות ל-54 אלף תלמידי ישיבות בעקבות ביטול חוק טל
סמנכ"ל חדו"ש, שחר אילן, מעריך שהיקף ההקצבות שתלמידים אלה קיבלו הוא כ-30 מיליון שקל לחודש ומתקרב ל-400 מיליון שקל בשנה; מאחורי העתירה עומדים גם ישראל חופשית, הפורום לשוויון בנטל וח"כ לשעבר רוני בריזון
סנונית ראשונה בעקבות ביטול חוק טל: במסגרת עתירה שהוגשה היום (ג') לבג"ץ מבקשים שורה של ארגונים להפסיק את ההקצבות ל-54 אלף תלמידי ישיבות ואברכים. עמותת חדו"ש לחופש דת ושוויון, ישראל חופשית, הפורום לשוויון בנטל וח"כ לשעבר רוני בריזון טוענים כי התלמידים איבדו את מעמד דחיית השירות בשל פקיעת החוק. העותרים מבקשים באמצעות עו"ד גלעד ברנע להוציא צו ביניים שימנע המשך העברת הכספים.
מהעתירה עולה כי על פי המבחנים להקצבות לישיבות, יכולים לקבל תמיכות מי שיש להם פטור משירות צבאי ומי שקיבלו דחיית שירות על פי חוק טל. מספר תלמידי הישיבות שהיו בדחיית שירות לפני פקיעת חוק טל הוא כ-54 אלף איש. סמנכ"ל חדו"ש, שחר אילן, מעריך שהיקף ההקצבות שתלמידים אלה קיבלו הוא כ-30 מיליון שקל לחודש ומתקרב ל-400 מיליון שקל בשנה.
בג"ץ שינה בשנתיים האחרונות את הגישה הקלאסית שלא להתערב בנושא ההקצבות לבני ישיבות. בדצמבר האחרון הוציא צו שחייב את הממשלה להסביר את החלטתה בנוגע לקצבאות הבטחת הכנסה לאברכים תוך העברת ביקורת על אי השוויון ביחס לאוכלוסיות אחרות. להחלטה זו קדם פסק דין עקרוני ותקדימי מיוני 2010, אז קבע הרכב מורחב של בג"ץ כי מתן הבטחת הכנסה לאברכים מנוגד לעקרון השוויון, ולא ניתן לכלול בתקציב המדינה סעיף המאפשר תשלום קצבאות הבטחת הכנסה לתלמידי כולל בעוד שסטודנטים הלומדים במסלול להשכלה גבוהה אינם זוכים לקצבאות.