בלעדי ל"כלכליסט": נתניהו שוקל בחירות כבר השנה כדי לברוח מקיצוץ חד בתקציב
ראש הממשלה קיבל אמש משר האוצר סקירה על הצורך להקטין את הוצאות הממשלה בתקציב 2013 בלפחות 12 מיליארד שקל, כדי לעמוד ביעד הגירעון. גורמים באוצר: "הנתונים הפחידו את נתניהו ועשויים להוביל לבחירות מוקדמות עוד השנה"
שר האוצר יובל שטייניץ, מנכ"ל משרדו דורון כהן והממונה על התקציבים באוצר גל הרשקוביץ נפגשו אמש עם ראש הממשלה בנימין נתניהו ועם מנכ"ל משרדו הראל לוקר, והציגו בפניהם את הנתונים שגיבש האוצר לקראת סדרת הדיונים בממשלה על תקציב המדינה ב־2013. לדברי גורמים באוצר, "הנתונים שהוצגו בפגישה אינם פשוטים, ומאוד יכול להיות שהם יפחידו את נתניהו ושתהיה להם השפעה רבה על החלטתו של ראש הממשלה לנסות להעביר את תקציב 2013 בממשלה ובכנסת או ללכת לבחירות מוקדמות".
במערכת הפוליטית גברו אתמול ההערכות שלפיהן נתניהו מבין כי אין לו סיכוי להעביר את התקציב על שלל הגזירות הכלולות בו, וכי הוא שוקל ברצינות רבה את האפשרות לקיים בחירות מוקדמות כבר בסוף השנה הנוכחית.
מהנתונים שהוצגו בפגישה אתמול מתבררת התמונה הבאה: הכלל הפיסקאלי החדש שאישרה הממשלה לפני שנתיים מאפשר להגדיל את תקציב השנה הבאה ב־2.9%. לכך האוצר יכול להוסיף תיקוני מחירים של 1.5%, שיאפשרו לתקציב 2013 לגדול ב־4.5%, שהם כ־13 מיליארד שקל, ביחס לתקציב השנה הנוכחית. אולם בשנתיים האחרונת קיבלה על עצמה הממשלה התחייבויות שונות בהיקפים עצומים של 25–30 מיליארד שקל.
בשל האיסור בחוק התקציב לחרוג ממסגרת ההוצאות שאושרה, חייבת הממשלה להקטין את הוצאותיה בשנת התקציב הבאה לפחות ב־12 מיליארד שקל. לשם השוואה, הקיצוץ בתקציב 2012 שאישרו הממשלה והכנסת בסוף החודש שעבר הסתכם בכ־1.1 מיליארד שקל בלבד, וצעד זה זכה למחמאות רבות. גם בצד ההכנסות בתקציב יחסרו לממשלה כמה מיליארדי שקלים כדי להגיע ליעד הגירעון המעודכן של 3% מהתוצר, ולשם כך יהיה עליה לשוב ולהטיל מסים בהיקף דומה.
כדי להקטין את הוצאותיה בשנה הבאה, יהיה על הממשלה לנקוט תמהיל של פעולות שיכלול את דחיית הביצוע של חלק מההתחייבויות שכבר אושרו על ידיה, בעיקר בחינוך ובהשקעה בתשתיות תחבורתיות, וגם לקצץ בסעיפי הוצאות אחרים. האוצר יציע לבצע הפעם קיצוץ בתקציב הביטחון, בשכרם של עובדי השירות הציבורי ובחלק מקצבאות הביטוח הלאומי, בעיקר קצבאות הילדים.
בתוך כך התפתחה אתמול מלחמת גרסאות בין לשכות ראש הממשלה ושר האוצר בשאלה מי אחראי לדחיית דיוני התקציב בממשלה. בלשכת ראש הממשלה טענו כי שר האוצר הוא זה שהמליץ לדחות את הדיון המסכם בגזירות התקציב מ־13 בספטמבר לעד אחרי החגים. לעומת זאת, בלשכת שר האוצר הבהירו כי שטייניץ דווקא רצה להעביר את התקציב כמה שיותר מהר, ונתניהו הוא זה שהחליט שהדיון המסכם בתקציב לא יתקיים במועד שנקבע.