סאמיט ערערה לבית המשפט על ההחלטה לנהל את התביעה נגדה בישראל
קרן ההשקעות ביקשה להעביר את התביעה לאיי הבתולה, בנימוק שבמסמכי ההשקעה הופיע סעיף ולפיו כל סכסוך יתברר בביהמ"ש שם
בספטמבר 2011 הגישו שני משקיעים בקרן, אלינור בן יעקב ואביה ארקדי גורינשטיין, תביעה לבית המשפט המחוזי בת"א בגין ההפסדים שלהם בקרן, כנגד הקרן, מנהליה ובנק הפועלים בהיקף של 4.5 מיליון שקל. בתגובה ביקשה הקרן להעביר את התביעה לאיי הבתולה, בנימוק שבמסמכי ההשקעה המקוריים הופיע סעיף ולפיו כל סכסוך עתידי יתברר בבית המשפט באיי הבתולה. ואולם, בית המשפט קבע כי המשך המשפט ייערך בישראל.
כעת מבקשת הקרן, שבית המשפט העליון יבטל את ההחלטה האמורה ויורה על העברת התביעה למדינה האמורה. הקרן טוענת כי החלטת בית המשפט המחוזי לקבל את עמדתו האמורה של בית-משפט קמא, סותרת את ההלכה הפסוקה בכל הנוגע לתניות שיפוט זר ייחודיות. הותרת ההחלטה על כנה, לא רק שתגרום עוול למבקשים, אלא שהיא עלולה לפתוח פתח מסוכן מאד להשלמה שיפוטית עם הפרות בוטות של תניות שיפוט דומות בעתיד.
קרן סאמיט הוקמה ב-2006 על ידי אייל קורן ומודי אשכנזי. מנהל ההשקעות של הקרן, אייל קורן, עבד כסוחר ניירות ערך בכמה חברות, בהן החברה המרכזית לני"ע, דור־ברגר ואלטשולר שחם, ונחשב לאחד המשקיעים הפרטיים הגדולים בבורסה בתל אביב באותה תקופה. מנכ"ל הקרן, מודי אשכנזי, יזם את הקרן הראשונה של הפועלים קרנות נאמנות בשוק האירופי. ביולי 2009 הודיעו מנהלי הקרן למשקיעים כי היא מתפרקת, לאחר שהפסידה כ־84% מכספי המשקיעים בחודשים שלפני סגירתה.
בין המשקיעים שהשקיעו בקרן: הפרסומאים ראובן אדלר ואייל חומסקי, נעם לניר ועופר גלזר, בעלה לשעבר של שרי אריסון, שהיה מעורב גם בהקמת הקרן ובשיווקה בתחילת דרכה, אודי אנג'ל, מבעלי השליטה בחברה לישראל, מיכאל שטראוס באמצעות חברת ההשקעות שלו, אלפרד אקירוב - שהשקיע מכספו הפרטי ולא באמצעות אלרוב, הבנק הבינלאומי שבשליטת צדיק בינו, וכלל ביטוח שבשליטת נוחי דנקנר ונעם לניר. בקרן השקיעו גם מנהליה, אייל קורן ומודי אשכנזי, כ־3 מיליון דולר יחד.
לדברי עו"ד אסף ביגר: "דברים אלה מקבלים משנה תוקף בהתחשב בכך, שעסקינן בסכסוך בין משקיעה/ים בקרן גידור (hedge fund) לבין הקרן ומנהליו. כפי שעולה גם מההחלטה, הסכסוך הנדון מתייחס להסכם הצטרפות לקרן (שותפות זרה) אשר כולל בחובו תניית שיפוט זר ייחודית, כמקובל בענף שבו פועלות קרנות מסוג זה. מדובר, למיטב ידיעתנו, במקרה הראשון שנדון בפסיקה בנוגע לשאלת כיבודן של תניות שיפוט בהסכמים מסוג זה. גם בשל כך עלולות להיות להחלטה הנדונה השלכות רוחב על התעשייה כולה בכלל, ועל יתר המשקיעים בקרן – בפרט".
עורכי הדין אסף ברם וגיא קרן, ממשרד ברם, סלוקי ושות׳ מייצגים את התובעים. לדברי עו״ד אסף ברם: ״אכן, לתיק יש השלכות רוחב והוא בהחלט ישפיע, לטובה, על זכויותיהם של עשרות משקיעים בקרן, שסאמיט מחקה את רוב השקעתם, בשיעור של עשרות מיליוני שקלים בתקופה קצרה יחסית. אין שום הצדקה, משפטית או אחרת, למנוע בירור של מעללי איל קורן ומודי אשכנזי, אזרחים ישראלים, בכספם של עשרות ישראלים אחרים, ב ״השקעות״ שבוצעו בבורסה לניירות ערך בתל אביב. קורן ואשכנזי מנסים בכל כוחם למנוע בירור מה עלה בגורל כספי המשקיעים והם יודעים היטב למה. בית המשפט המחוזי דחה, בצדק, ניסיון זה ואין לנו ספק שבית המשפט העליון לא ישנה פסיקה זו״.