והרי התחזית: בשנה הקרובה תשיגו את המטרות שלכם
לכבוד השנה החדשה, קבלו עשרה כללים שיעזרו לכם להשיג את המטרות שהצבתם לעצמכם ולממש את הפוטנציאל הגלום בכם
השנה החדשה עומדת בפתח, ושוב אנו מוצאים את עצמנו יושבים וחושבים על השנה שחלפה, מין שיחות סיכום פנימיות, שבדרך כלל מלוות בביקורת עצמית, לעיתים עם כעסים ותסכולים.
ואז מתחילות לצוץ המחשבות "חבל שלא עשיתי, הייתי צריך, יכולתי להיות במקום טוב יותר" ושוב נזכרים בקולות של המורה מסיום כיתה ה' שאומרת להורים: "יש לו פוטנציאל, חבל רק ש...".
ושוב אנו מחליטים החלטות לשנה הקרובה ומבטיחים לעצמנו שהפעם, כן הפעם נממש הכול, השנה נגיע, נמצה, נעשה - אך לרוב אנו מוצאים את עצמנו בתום השנה עם אותה תחושה מוכרת של היינו צריכים, חבל שוויתרנו לעצמנו וחוזר חלילה.
אז הנה עשרה כללים להתחלה חדשה, שיביאו אתכם להשגת המטרות ויובילו אתכם מפוטנציאל לתוצאות.
1. רשימת מטרות - הכינו רשימת מטרות לשנה הקרובה, וחלקו אותה לתחומים: אישי, מקצועי, משפחתי, זוגי כד'. שימו לב, כי המטרות שאתם מציבים צריכות להיות ריאליות, ברות השגה ואפשריות.
2. תעדוף - עברו על הרשימה ודרגו את המטרות, לפי סדר החשיבות מהחשוב ביותר לפחות.
3. לוחות זמנים - רשמו ליד כל מטרה תאריך התחלה ולא פחות חשוב תאריך סיום. (נסו להיות כמה שיותר ריאלים ולקחת בחשבון את היכולות שלכם, הזמן, המחויבויות האחרות וכל אותם גורמים מעכבים).
4. תוכנית פעולה - עברו על כל מטרה וכתבו את כל הפעולות שיש לבצע על מנת להשיגה. למעשה, עליכם לפרק כל מטרה לתתי משימות שלאחר שתבצעו את כולן תגיעו למטרה שציינתם. לכל תת משימה כתבו תאריך ביצוע- מתי אתם מבצעים אותה.
5. ריאליות - הכינו בצד רשימה של מטרות שהתחלתם להגשימן וכתבו ליד כל מטרה מה עיכב אתכם, מנע מכם להגשימה וכיצד אתם יכולים להתגבר עליהן - כך תקבלו תמונה אמיתית של הגורמים המעכבים אתכם, חיצוניים ופנימיים ותוכלו להתמודד עימם תוך התמדה ודבקות בתוכנית שיצרתם.
6. תפעלו - הכלל החשוב ביותר - לפעול, כל הזמן להיות בתנועה, בדיוק בהתאם לרשימה וללוחות הזמנים.
7. בקרה עצמית - אחת לחודש בצעו משוב עצמי, הכולל קצב התקדמות, השגת יעדים ועמידה בזמנים ואם צריך תיקון המטרה.
8. בקרה חיצונית - היעזרו בבן משפחה, מנטור, מאמן, יועץ, כדי להשיג את המטרות שלכם שתפו אותם באחת או ביותר מהמטרות שלכם ותבקשו מהם משוב ובקרה.
9. עזרה - בחנו את המטרות שהצבתם, את הפעולות שקבעתם ואת לוח הזמנים וכמובן את מה שאתם צריכים כדי לעמוד במשימות. ולא פחות חשוב, מיצאו מי הם האנשים שיכולים לעזור לכם להשיג זאת ואל תתביישו לבקש.
10. פרגון - פרגנו לעצמכם על הצלחות קטנות כגדולות ולימדו גם לסלוח על העיכובים שבדרך.
הקפידו לבצע את הטיפים לפי הסדר וככל שהזמן יעבור תרגישו שאתם מתייעלים, הן מבחינת זמנים, הן מבחינת ביצוע והן בהגשמת המטרות שלכם.
מנכ"לית topmarketing, המרכז למצויינות בניהול