$
בארץ

מכונת ההפרטה: הרשויות המקומיות פיתחו "הפרטה אפורה"

חבר מועצת עיריית ת"א שרון לוזון, ערך לבקשת "כלכליסט" רשימה חלקית של השירותים הציבוריים שהעירייה הפריטה. ביניהם, ניקוי רחובות, אבטחת בתי ספר, מורים ומדריכים בבתי ספר, תל־אופן, הפעלת ממטרות ושירותי עזרה ראשונה בחופים

שאול אמסטרדמסקי 07:0104.10.12

הפרטת גביית החובות היא נדבך מרכזי בהפרטה הכוללת ברשויות המקומיות, אולם אינה היחידה. דווקא בזירה שבה הציבור בא במגע כמעט יומיומי עם השירותים הציבוריים, מתבצעת ההפרטה הרחבה ביותר.

 

חבר מועצת עיריית תל אביב מטעם סיעת עיר לכולנו, שרון לוזון, גיבש לבקשת "כלכליסט"

רשימה חלקית של השירותים הציבוריים שעיריית תל אביב הפריטה: ניקוי רחובות, שירותי אבטחה במוסדות העירייה, אבטחת בתי ספר, עובדות במינהל השירותים החברתיים, ניקיון תיכונים, מורים ומדריכים בבתי ספר, השכרת אופניים במסגרת תל־אופן, איסוף פסולת נייר, גינון, גיזום וניקיון גנים ציבוריים, שמירת הסדר בישיבות מועצת העיר, הפעלת ממטרות, תפעול מצלמות אבטחה ושירותי עזרה ראשונה בחופים.

 

בשיחה עם "כלכליסט" טען לוזון, שמזוהה עם מאבקי עובדי קבלן, כי "אחת הדרכים שבהן העירייה מבצעת 'הפרטה אפורה', כדי שלא נוכל לדעת כמה עובדי קבלן היא מעסיקה, היא הקמת חברות עירוניות כמו אחוזות החוף או גני יהושע, או לחלופין מינהלות ייעודיות לצרכים שונים כמו מינהלת חגיגות המאה. למינהלות קל יותר להעסיק עובדי קבלן מאשר לעירייה".

 

לדברי לוזון, "כששאלתי כמה העירייה תשלם יותר אם היא תהפוך את כל עובדי הקבלן לעובדי עירייה - ענה לי חשב העירייה, 'מי אמר לך שזה יעלה יותר?'. בחלק מהמקרים אפילו טוענים שהעסקה ישירה תעלה פחות, כי ייחסך הקופון שגוזר הקבלן. מלבד זה, פעמים רבות העובדים של העירייה נותנים שירות הרבה יותר טוב מאשר עובדי החברות הפרטיות כי הם מסורים למקום העבודה".

 

תגובת עיריית תל אביב־יפו: "לא זו בלבד שהעירייה אינה מפריטה את שירותיה, אלא שבשלוש השנים האחרונות גייסה מעל 900 עובדי חברות קבלן שכיום מועסקים ישירות על ידיה. העירייה רואה בשמירה על זכויות המועסקים חשיבות ערכית וציבורית מהמעלה הראשונה. משכך, מפקחת העירייה על קבלני השירותים המועסקים על ידה ומוודאת כי תנאי העסקתם ושכרם מקוימים בהתאם לדין".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x