$
אמיר ארגמן
אמיר ארגמן אנליסט אופנהיימר דעות אנליסט המאקרו הבכיר בבנק ההשקעות אופנהיימר ישראל לכל הטורים של אמיר ארגמן אנליסט אופנהיימר דעות

שתי נקודות לסוף השבוע: דרום קוריאה והעימות בארה"ב

הודעת חברת ניהול הנכסים Vanguard על מעבר למדד FTSE מ-MSCI תפגע בדרום קוריאה; ניצחון רומני בעימות עם אובמה עשוי לאיים על הבנקים הגדולים של וול סטריט

אמיר ארגמן 08:0305.10.12

דרום קוריאה

 

אני לא הולך לגלות שום דבר חדש על כלכלת דרום קוריאה, אבל חשוב שלא להתעלם מההודעה של חברת ניהול הנכסים Vanguard.

 

ההודעה של חברת Vanguard קובעת כי היא תפסיק להשתמש במדדי הבנצ'מרק של MSCI עבור 22 מהקרנות שלה עם היקף נכסים של 537 מיליארד דולר וזאת על מנת לחסוך בעלויות. במקום זאת חברת Vanguard תשתמש במדדים של חברת FTSE עבור 6 מהקרנות הגלובאליות ואילו בעבור 16 הקרנות האחרות יפותחו מדדים באמצעות מכון מחקר של אוניברסיטת שיקאגו.

 

החלק המעניין יותר מבחינתנו הוא המעבר של החברה למדדי ה FTSE על קרנות גיאוגרפיות גלובאליות עם היקף נכסים של כ 170 מיליארד דולר. חשוב לציין כי חברת Vanguard ידועה בכך שהמכשירים שלה נושאים דמי ניהול נמוכים ביחס לשאר התעשייה, מגמה שהם מנסים לשמר באופן שוטף על ידי הפחתת דמי הניהול בקרנות שלהם.

 

אז מה הקשר לדרום קוריאה?

 

אחד ה ETFים הגדולים שיושפע מהשינוי הזה הוא ה-ETF של Vanguard על ה-EM, אותו ETF שסימולו VWO. תעודה זו, מנהלת כיום נכסים בהיקף עצום של כ-57 מיליארד דולר כאשר היא עוקבת אחר מדד ה-MSCI של המדינות המתפתחות. כאמור, השינוי למדד החדש אמור לקרות במחצית הראשונה של שנת 2013. ההבדל העיקרי בין המדד של MSCI ו-FTSE בהקשר של המדינות המתפתחות הוא בכך שדרום קוריאה נחשבת ב MSCI למדינת מתפתחת בעוד שלפי ה FTSE היא נחשבת למדינה מפותחת.

 

המשמעות ברורה – היות ודרום קוריאה מהווה כמעט 14% מהמשקל של VWO המשמעות היא שההחזקה פשוט תיעלם ולא תירכש מחדש בתעודה החדשה. זאת אומרת שאנו צפויים לראות זרימה שלילית של כ-8 מיליארד דולר רק מהשינוי שחל בתעודה VWO. ניתוח מפורט יותר של גופים אחרים מלמד כי הזרימה השלילית יכולה לגדול גם מעבר ל-10 מיליארד דולר אם ניקח בחשבון את יתר הקרנות בהן מתבצע שינוי.

 

חשוב להדגיש כמה דברים:

 

  • השינוי אמור להיות הדרגתי על פני תקופה של הרבה שבועות מתחילת שנת 2013.
  • יכולים להיות שינויים רבים גם במרכיבי המדדים תוך כדי תהליך השינוי.
  • יש אי ודאות גדולה למדי לגבי התהליך והשפעתו.

 

ובכל זאת נדמה כי ההשפעה על דרום קוריאה היא די ייחודית ויש לקחתה בחשבון בתוך מגוון שיקולי ההשקעה, וזאת לאור ההבדל בהגדרת המדינה הזו בין שני המדדים.

 

שימו לב כי מניית חברת MSCI ירדה ב 27% לאחר פרסום ההודעה.

 

רומני מנצח בעימות הראשון

 

הרושם והפרשנות של התקשורת על העימות הראשון בין אובמה ורומני הוא כי השני ניצח בגדול, תוך שהוא מפגין יותר אגרסיביות ודומיננטיות משמעותית ביחס לנשיא שנראה כבוי שלא כהרגלו. נושאי העימות אגב, כללו את נושאי הכלכלה, מיסים ובריאות. רומני הפגין אגרסיביות ואף היה נחרץ בתחום המיסוי תוך כדי אמירת דעתו לפיה לא צריך לצמצם את הגרעון דרך צד ההכנסות וכי גרעון "מעולם לא" נסגר דרך העלאת מסים וכי הוא סבור שתכניתו להחיל מס שטוח של 20% ל"כולם" לא תגדיל את הגרעון.

 

אז אמר.

 

בכל מקרה החלק החשוב מבחינת העימות הוא שרומני נראה הרבה יותר טוב. תקף את אובמה וממשלתו, דילג בקלילות על המראיין ופנה ישירות לאובמה בתרגיל שנוסה בהצלחה כבר בעימותים אחרים בעבר. אובמה לעומתו נראה כאילו חסר לו הטלפרומפטר והוא הגניב לא פעם מבט לעבר הדפים שהיו ברשותו. כולם דיברו על כך שרומני התאמן רבות על "משפטי מחץ" ומהחלקים אותם ראיתי וקראתי היו לו לא מעט כאלו והנה אחד לדוגמה:

 

“Mr President, you’re entitled to your own aeroplane and your own house, but not your own facts.”

 

יש לנו עוד שני עימותים צפויים כאלו (ב-16 וב-22 באוקטובר).

 

קצת עצוב שהמדינה הגדולה והחשובה בעולם נמצאת רגע לפני בחירות תוך שהיא מתמודדת עם סוגיות כבדות משקל, וכל מה שמעסיק אותה הוא מי מהשניים דיבר באופן אגרסיבי יותר, כאילו מדובר בעוד קורס של "הכנה לעימותים" שהם עברו בקולג'.

 

אגב, שימו לב כי לרומני הייתה התבטאות מעניינת אחת על וול סטריט שהרימה לא מעט גבות (בהנחה שמאמינים למה שהוא אומר). זה היה בחלק של הרגולציה על המערכת הפיננסית, כאשר הוא נשאל מה הוא יעשה עם הרפורמה שיושמה (דוד - פרנק). לאחר שהשיב כי רגולציה על הבנקים היא הכרחית וכי הוא יחליף את רגולציית דוד-פרנק במשהו אחר הוא הוסיף גם: 

 

כי החוק "מסווג מספר בנקים כגדולים מידי כדי ליפול ובכך הם בעצם זוכים לערבות של הממשל הפדראלי. זוהי הנשיקה הגדולה ביותר שניתנה לבנקים בניו יורק שראיתי מעודי. זהו חיזוק עצום עבורם. היו 122 בנקים קטנים וקהילתיים שנסגרו מאז רפורמת דוד-פרנק".

 

לכאורה אמירה מאיימת מה על הבנקים הגדולים של וול סטריט. מאיימת רק אם אתה מאמין למה שהוא אומר.

 

הכותב הוא אנליסט המאקרו הבכיר של בנק ההשקעות אופנהיימר ישראל

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x