בדיקת כלכליסט
מערכת הבחירות מתחממת: כמה תרם אברהם לבנת לדן מרידור?
חיים כץ כבר גייס באוקטובר 60 אלף שקל, נפתלי בנט הוציא 440 אלף שקל מהכיס שלו ואפילו סתיו שפיר מגייסת
מערכת הבחירות 2013 ממשיכה להתחמם ונבחרי הציבור והמועמדים החלו להתחמש בתרומות של בכירים מהמגזר העסקי. מבדיקת "כלכליסט" עולה כי השר דן מרידור (ליכוד) גייס בימים האחרונים תרומות מאברהם לבנת, מבעלי קונצרן אי.די.בי, ומאיש העסקים דוד קוליץ. כל אחד מהם תרם 10,000 שקל. נציין כי לבנת תרם בפריימריז הקודמים לזאב בוים ז"ל שכיהן כח"כ בקדימה.
- "לפצות את הערוצים על תשדירי הבחירות"
- גם בישראל: עימות בין המועמדים בבחירות
- האם מערכת בחירות טובה למשקיעים?
נפתלי בנט, המתמודד לראשות מפלגת הבית היהודי הצליח לגייס מאיש העסקים ואחד מעשירי בריטניה מוריס קונרד 10,800 שקל. לבנט מסתבר כיסים עמוקים - הוא תרם מכספו האישי לא פחות 440 אלף שקל לקמפיין הבחירות שלו. לשר החינוך גדעון סער תרם 10,000 שקל יהודה הלפרין מאופטיקה הלפרין.
ראש הקואליציה זאב אלקין (ליכוד) גייס עשרות אלפי שקלים בחודשים האחרונים, בעיקר בזכות תורמים מארה"ב. יו"ר ועדת העבודה חיים כץ (ליכוד) גייס באוקטובר כ-60 אלף שקל מששה תורמים המתגוררים במוסקבה. לעמיתו יו"ר ועדת הכלכלה כרמל שאמה, אגב, תרם בינתיים רק אזרח אחד.
גם המועמדת הטרייה לרשימת העבודה - סתיו שפיר - החלה להתרים. נוסיף על כך כי תרומתה הראשונה (והיחידה עד כה) בסך 1,000 שקל התקבלה ב-11.10. זאת בעוד ששפיר הודיעה על מועמדותה לכנסת רק בערב שלמחרת. "החלטתי מוקדם יותר באותו שבוע על התמודדותי והודעתי על כך לחבריי", הסבירה ל"כלכליסט".
פרופ' יונה הצטרף ליחימוביץ': "צדק חברתי הוא לא רק סיסמה"
בתוך כך, הבוקר הכריז יוסי יונה, מראשי צוות המומחים המייעצים למחאה החברתית, על התמודדותו בפריימריז למפלגת העבודה. יונה, פרופ' לפילוסופיה של החינוך באוניברסיטת בן גוריון חוקר את התפתחות מדינת הרווחה, יסודות החינוך הליברלי ורב-תרבותיות וחינוך. "המושג צדק חברתי הוא לא רק סיסמה, זוהי דרך חיים שבה אני צועד עוד מימי לימודי באוניברסיטה", אמר יונה, "צעד זה אינו טריוואלי, זוהי אבן דרך במסע שלי ושל חבריי למפלגת העבודה לכינונה של מדינה מתוקנת, מדינה שדואגת לרווחתו של האזרח ולא לבעלי ההון".
בד בבד, קרן ברק הודיעה היום כי תתמודד ברשימת הפריימריז לליכוד במשבצת הבטחת הייצוג "האישה החדשה". מדובר במקום ה-24 ברשימה המשוריין לאישה שלא כיהנה מעולם כשרה או חברת כנסת. זאת לאחר שברק (40) - בעלת תואר M.B.A במינהל עסקים מהאוניברסיטה העברית בירושלים - לא נכנסה ברשימה הקודמת ועבדה בשנים האחרונות כלוביסטית. בהודעה שפרסמה יועצת התקשורת שלה נכתב כי ברק כיהנה "כמנכ"ל חברה לייעוץ אסטרטגי", וכי "במסגרת תפקידה זה הובילה ברק בהצלחה עשרות מאבקים פרלמנטריים, רפורמות ושינויי חקיקה". לדבריה, "ברק מגיעה לכנסת עם ניסיון מקצועי עשיר ומוכח והכרות עמוקה עם העולם הפרלמנטרי על כל מורכבויותיו".